Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Leonard de Beste: ,,Als je dan toch ten onder gaat, dan het liefste zo”

Strijd leveren is aan de spelers van FC Rijnvogels wel besteed. Leonard de Beste ging hierbij voorop in het bekerduel met SC Cambuur (0-3). De middenvelder is niet de meest gepolijste speler van de selectie, maar vooral belangrijk als de aanjager van zijn ploeg. ,,Ik weet dat ik zelf goed gestreden heb, maar ik vond dat iedereen honderd procent gegeven heeft. Als je dan toch ten onder gaat, dan het liefste zo.”

De rol van motor van het team past prima bij De Beste. ,,Ja, ik voel me hier wel lekker bij. Ik vind het ook leuk om te doen. Samen met Dennis Bakker zijn we toch een beetje de krachtpatsers van dit team.” Bakker kon door een schouderblessure niet meedoen, dus was De Beste de aanjager. Toch was de middenvelder ook complimenteus over zijn medespelers. ,,Vandaag zat iedereen er lekker kort op. Niet alleen ik. Ik heb echt genoten van dit team.”

‘Niet eens heel vermoeid’

Waar Rijnvogels in de Derde Divisie heeft bewezen een ploeg te zijn die vaak over de langste adem beschikt, was dat in de wedstrijd tegen Cambuur wel anders. ,,Zolang de 0-1 niet valt, blijf je erin geloven. Maar ja, Cambuur speelt drie niveaus hoger hè. Dat merk je wel, zowel kwalitatief als conditioneel. Ik denk niet eens dat we per se zo heel vermoeid waren, maar ongetwijfeld gaat zo’n eerste helft in je benen zitten.”

Ondanks het verlies heeft De Beste met volle teugen genoten van het verblijf in het bekertoernooi. ,,Al met al een mooie ervaring. We hebben het er al het hele jaar over. Zulke wedstrijden zijn ook goed voor het teamproces, al gooien wij iedere week wel energie in de strijd, dus daarin verschilde deze wedstrijd niet eens zoveel.”