Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tim Waterink: ,,Mijn ambitie is Tweede Divisie spelen”

Tim Waterink kent een goede start van het seizoen. De afgelopen seizoen van OSS ’20 overgekomen aanvaller liet tegen NAC Breda (0-1) echter wel de kans liggen om de eerstedivisionist pijn te doen. In gesprek met topamateurvoetbal.com laat Waterink weten dat Hercules niet zijn beoogde eindstation is. ,,Mijn ambitie is om in de Tweede Divisie te spelen.”

Je had de 1-0 op je schoen, wat ging er mis?

,,Ja klopt, twee keer zelfs. Eerst voor rust: na een goede rush kwam de bal net niet goed voor mijn linker. Vervolgens zag ik iemand komen op de 16 meter en besloot ik om terug te leggen in plaats van zelf te schieten. En na rust die bal uit die vrije trap. Misschien had ik ‘m met de kop moeten pakken. Maar ja met zo’n bal ben je alleen maar bezig om ‘m te raken en dat gebeurde maar half. Het gaat om kleine details in dit soort wedstrijden.”

Je maakt een geweldige start van het seizoen door. Hoe beleef je dat?

,,Ik ben bewust naar Hercules gegaan en heb het erg naar mijn zin. Ik heb al negen doelpunten en vijf assists en dat had ik niet verwacht. Ik had het ook erg naar mijn zin bij OSS ’20, waar ik vorig seizoen twintig doelpunten maakte. Daar zit je alleen niet zo dicht op ‘het vuur’, je valt niet zo snel op. Ik heb de ambitie om in de Tweede Divisie te spelen en bij Hercules zijn de afgelopen jaren diverse spelers opgehaald door Tweede Divisie-clubs, vandaar mijn keuze.”

Je ziet dat er links en rechts al spelers verkassen in de Tweede Divisie, ben je al benaderd?

,,Nee, nog niet. Ik heb wel een voorkeur voor een echte voetbalvereniging. Ik hou van verenigingen, dat vind ik het mooiste. Hercules is een vereniging, OSS ’20 was een echte vereniging en in een ver verleden heb ik bij De Bataven in Gendt gespeeld. Wat er op mijn pad komt, weet ik niet. Maar ik hoop dat clubs uit de Bollenstreek of Tweede Divisie mij een keertje bellen en als ik een goed gevoel heb bij de club, dan zou ik zo maar de stap kunnen maken.”