Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

“Verloren zoon” Mike van den Ban keert terug bij Koninklijke HFC

Tweede divisionist Koninklijke HFC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Mike van den Ban. Dat schrijft het Haarlems dagblad. Daarmee keert de aanvallende middenvelder terug op het oude nest, waar hij tussen 2012 en 2016 al eens actief was.

Trainer Gertjan Tamerus spreekt zich dan ook positief uit over de komst van “de verloren zoon” op het digitale huis van de Haarlemmers: “Naast een hele berg aan Tweede Divisie-ervaring brengt Mike snelheid, dynamiek en energie in het elftal. Dat is wat we graag zien. Ik hoop dat hij weer dezelfde goede prestaties levert als in zijn eerste periode bij Koninklijke HFC.”

De 30-jarige Van den Ban was clubloos, nadat hij, onlangs een
doorlopend contract, onlangs besloot te vertrekken bij Quick Boys. Het was pas zijn eerste seizoen op Nieuw Zuid, waarin hij dit seizoen in 19 wedstrijden in actie kwam. Verder speelde Van den Ban voor Katwijk, IJsselmeervogels en verschillende jeugdelftallen van BVO’s, waaronder Ajax, VV-Venlo, en Haarlem.

Van den Ban is een van de vele nieuwe namen in de selectie voor het volgend seizoen. Eerder verzekerden de Haarlemmers zich al van het volgende rijtje spelers: John Hilton (Volendam), Bob van der Hoek (Westlandia), Rivaldo Blijd (De Meer), Oscar Abouseada (WV-HEDW), Guus Offerhaus (FC Emmen), Thijs Reuvers (SC Heerenveen), Rens Boer (Alphense Boys).