Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Mogelijk maandag uitspraak KNVB inzake Barendrecht – GVVV

Arjen Ruitenbeek, het vooraanstaande TC-lid van Sparta Nijkerk, geeft aan met welk argument Sparta Nijkerk het verloop van Barendrecht – GVVV onder de aandacht van de tuchtcommissie van de KNVB heeft gebracht. En waarmee de club ook denkt haar gelijk te krijgen. Mogelijk doet de KNVB maandag uitspraak.

  • Jullie moeten stomverbaasd zijn geweest toen het nieuws uit Barendrecht jullie bereikte.

,,Wij waren volledig verbijsterd toen wij bij Staphorst de wedstrijd hadden beëindigd. In Barendrecht stond immers de voor ons gunstige score van 3-1 op het bord. Wij waren dus blij, tot we hoorden dat het in Barendrecht ineens in 3-4 was geëindigd. Dat geloofden we eerst echt niet eens.”

  • Dat was dus een emotionele tombola voor jullie ?

,,Uiteraard. Wat moet je denken, voelen, zeggen ? Het was verbijstering, dat vooral”.

  • Dat leverde dus overleg binnen de club op met als resultaat dat jullie de tuchtcommissie van de KNVB aan het werk zetten.

,,Ja dat klopt. We kregen de beelden door en de commentaren van mensen die bij Barendrecht – GVVV aanwezig waren. Dat alles bevestigde ons vermoeden dat het niet zuiver was dat daar was gebeurd.”

  • Dan moet je gaan vertellen aan de tuchtcommissie wat er niet goed aan is. 

,,Dat was voor ons niet moeilijk. Elke voetbalwedstrijd moet volgens de algemeen erkende spelregels worden gespeeld met de intentie te winnen. Door elk voetbalteam, altijd en overal. Doe je dat niet dan overtreed je de spelregels. Het lijkt mij, nu we alle commentaren rond die wedstrijd tot ons hebben genomen duidelijk dat Barendrecht die regel heeft overtreden. Dat geeft de club zelf eigenlijk ook al aan. En ze geeft ook aan waarom het die regel overtrad. Dat is natuurlijk ook hun belang. Maar wij denken dat we met de spelregels in ons hand een ijzersterke zaak hebben. We hebben in feite hetzelfde gedaan als Barendrecht, namelijk handelen in onze belangen.”

  • Deze situatie dreigt de gehele nacompetitie tussen 2e en 3e divisie in de war te schoppen.

,,Daar gaat het op lijken. Voor zover ik het heb begrepen heeft de KNVB Barendrecht in staat van beschuldiging gesteld ofwel gaat dan doen. Dan kan daar een antwoord op komen bij wijze van bezwaar en is er ook beroep nog mogelijk. Daar staan allemaal termijnen voor. Dus voor dit akkefietje definitief is beslecht zullen we allicht al weer enkele weken verder zijn.”

  • Eric Speelziek moet zijn selectie zonder vooruitzichten aan de gang houden. Een lastige job lijkt mij.

,,Eric is een ervaren coach. Het is niet leuk zo, maar we moeten wel eventueel klaar staan om te vlammen als we alsnog deelnemer aan de nacompetitie worden.”

  • En dan nog weet je niet hoe de KNVB dit qua kalender op gaat lossen.

,,Nee, misschien wel de dubbele wedstrijden terug brengen naar één. Het is maar een suggestie, ik weet het ook niet. Het is ook mijn probleem niet, dat mag de competitieleider van de KNVB oplossen.”

Voorzitter Johan Evers van de Spartanen vult aan: ,,Een ieder kan op de website van de KNVB in enkele minuten via een filmpje zien wat de bond verstaat onder wel of niet toelaatbaar gedrag. Een wedstrijd mag niet willens en wetens verloren worden. Dat is hier nu wel aan de hand, zo bevestigt ook Barendrecht zelf. Overigens heb ik zojuist een onbevestigd bericht ontvangen waaruit zou blijken dat de KNVB maandag gaat bekend maken welk voorstel of voorstellen de bond gaat doen aan Barendrecht.”

Persvoorlichter Youri van Doorn van GVVV, dat bij de bewuste wedstrijd betrokken was heeft topamateurvoetbal.com bevestigd dat de club wel door de KNVB is gehoord, maar verder niet meer in het onderzoek is betrokken.