Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Noordhoff (FC Lisse): ‘We werden niet nerveus bij het uitblijven van de 2-0’

FC Lisse was zaterdag heer en meester op Ter Specke bij de 2-0 zege op Ajax. De zege was een flauwe afspiegeling van de veldverhoudingen. Pas in de slotfase nam de thuisclub afstand van de Amsterdammers. Topamateurvoetbal.com informeerde bij middenvelder en uitblinker Tom Noordhoff hoe hij de wedstrijd beleefde.


Jullie waren de gehele wedstrijd de betere op het veld, maar na de snelle 1-0 bleef de beslissende 2-0 heel lang uit. Werden jullie daar nerveus van?
Nee, nerveus niet. Ik weet dat wij vaak scoren in de tweede helft en wij waren ook gewoon sterker. Dus nerveus werden we niet, al hadden we die tweede zeker ook eerder kunnen maken. Het zou wellicht wat meer rust hebben gegeven.

Jullie domineerden het middenveld en achterin zat het potdicht. Ajax kreeg nauwelijks een kans. Wat zegt dat over jullie?

Ik denk dat wij als team zowel aanvallend als verdedigend prima voetbalden. Verdedigen begon voorin en aanvallen begon vaak bij onze verdediging. Ik denk dat we dat goed deden.We hebben er veel energie in gestoken en dat moet ook zo zijn. Tegen Hoek leverde dat niet de winst op, vandaag wel.

Jullie blijven mede door deze zege in zowel de totaalstand als de periode volop meedoen.
We hebben het over die situaties gehad onlangs. We willen zo lang mogelijk mee blijven doen om de prijzen, dat is duidelijk. Maar dat zeggen ze in Nijkerk en Woerden uiteraard ook. We moeten gewoon steeds veel energie in de wedstrijden steken, dan zien we straks wel waar we staan.  Natuurlijk willen we het allerhoogste, maar het is geen absoluut moeten.

Dat is een druk die jullie jezelf niet willen opleggen?
Nee, dat hoeft niet. We doen wat we wilden, namelijk meespelen bovenin. Maar het is veel te vroeg om onszelf meer druk op te leggen dan bovenin meedoen. Er is nog een lange weg te gaan voor we een kampioen hebben in de derde divisie. Voorlopig moeten we gewoon proberen met goed voetbal mee te blijven doen in de top van de derde divisie.

Foto: FC Lisse