Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

ONTKNOPING | Derde Divisie Zondag: OFC pakt titel na zenuwslopende slotronde, Westlandia en Hollandia degraderen

Niet Hercules, ADO’20 of Gemert maar OFC is de kampioen in de Derde Divisie Zondag. De ploeg van coach Pieter Mulders hield het hoofd als enige koel door te winnen van Quick.

Het leek er meerdere malen op dat de titel naar Hercules zou gaan. De Utrechters kwamen meermaals op voorsprong tegen ADO’20, maar zagen de Heemskerkers, die zelf ook nog een kleine kans op de titel hadden, steeds langszij komen. Het enerverende duel op Voordorp eindigde in 3-3. Een stand waar zowel Hercules als ADO’20 niets mee opschieten, omdat Hercules de titel misloopt en ADO’20 de periodetitel.

Maar omdat OFC wél wist te winnen van Quick met 3-0, zijn de Oostzaaners kampioen. Joel Donald scoorde zowel de 1-0 als de 2-0, waarna Mohammed Chih de eindstand bepaalde. Daarmee repareert de ambitieuze ploeg van Pieter Mulders op de valreep het enorme verval. Voor de winterstop stond OFC op een riante voorsprong op de concurrentie maar daarna kwam de klad in de prestaties van de geel-zwarten. Daardoor kregen ook Gemert en Hercules gelegenheid de titel te pakken, maar zij bleken niet koel genoeg om het af te maken. In de herkansing lukte het OFC wél, waardoor de Noord-Hollandse formatie komend seizoen voor het eerst de Tweede Divisie betreedt.

Gemert had opnieuw last van zenuwen. De zwart-witten kwamen op bezoek bij Hollandia nog wel aan de leiding, maar in Hoorn knokte de thuisploeg zich naar een broodnodige zege: 2-1. Dat bleek echter evengoed onvoldoende voor lijfsbehoud. Voor Gemert rest de nacompetitie, waarin het een andere vorm zal moeten tonen dan de afgelopen maanden.

Naast Hollandia daalt ook Westlandia af naar de Hoofdklasse. De ploeg van Cesco Agterberg slaagde er niet in te winnen bij HSC’21, dat via Diego van der Weiden en Yannick de Vries op 2-0 kwam. De 2-1 van Desley Brandsen kon geen kentering teweeg brengen. De zege voor HSC betekende bovendien dat de ploeg uit Haaksbergen de periodetitel pakt en kans maakt op promotie naar de Tweede Divisie. Een uitmuntende prestatie voor de ploeg die in de winterstop nog moest vrezen voor degradatie.

EVV en Hoogland moeten hun verblijf in de Derde Divisie Zondag veiligstellen via de nacompetitie om lijfsbehoud. Dat ondanks het feit dat beide ploegen wisten te winnen van respectievelijk Dongen en Unitas, maar JOS pakte een punt tegen Blauw Geel en speelde zich daarmee definitief veilig.

De uitslagen:

Hercules – ADO’20 3-3
OFC – Quick 3-0
Hollandia – Gemert 2-1
JOS/Watergraafsmeer – Blauw Geel ’38 2-2
Dongen – EVV 0-2
Groene Ster – OSS’20 3-4
HSC’21 – Westlandia 2-1
DEM – UNA 2-1
Hoogland – GVV Unitas 2-1