Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ontwikkeling, doorbouwen, concurrentie en meer dan twintig goals de onderwerpen op traditionele persconferentie Quick Boys

Sinds de promotie naar de Tweede Divisie opent Quick Boys elk seizoen met een officiële persconferentie tijdens de voorbereiding op het komende seizoen. Ook dit seizoen werd het amateurvoetbaljournaille voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Eemdijk uitgenodigd op Nieuw Zuid om in gesprek te gaan met trainer Edwin Grunholz en een aantal spelers. De Haagse hoofdcoach nam dit keer aanvoerder Paul van der Helm en nieuwelingen Dyllandro Panka, Aleksandar Bjelica en Danny van den Meiracker mee naar het persmoment.

De aanloop naar een nieuw seizoen is vaak de vrolijkste periode bij een voetbalclub. Iedereen is nog vol verwachtingen en verheugt zich op de start van de competitie. Dat was bij Quick Boys niet anders. Hoewel Edwin Grunholz aangeeft dat de club nog op zoek is naar twee gerichte versterkingen is hij tevreden met de samenstelling van zijn selectie. ,,De afgelopen jaren was het lastig om te kijken naar spelers. Dat kon richting dit seizoen gelukkig weer wel,” vertelt hij. ,,En we zijn op zoek gegaan naar spelers die passen in de ploeg en aansluiten bij de visie die ik heb.” Zijn doelman en aanvoerder, Paul van der Helm, beaamt dat Quick Boys er op vooruit is gegaan ten opzichte van afgelopen seizoen. Hij vindt dat de onderlinge concurrentie gegroeid is. Die vlieger gaat ook op voor de keeper zelf. ,,we hebben er, met Michael Fabrie, niet alleen een goede keeper bij gekregen, het is bovendien een goede kerel.”

Mede dankzij de versterkingen doen eigen jeugdspelers als Mathijs Koster en Sem van Duijn dit seizoen een stapje terug richting Quick Boys Onder 21. Een opmerkelijke keuze, zeker omdat in de laatste negen wedstrijden van afgelopen seizoen er juist ruim baan werd gemaakt voor de talenten uit de eigen opleiding. ,,Het is voor de ontwikkeling van die jongens belangrijk dat ze veel aan spelen toekomen. Onder 21 moet dan ook niet gezien worden als een stap terug. Dit hebben we ook op deze manier uitgelegd aan die jongens.” De huidige benadering moet volgens Grunholz ook niet uitgelegd worden als een stijlbreuk ten opzichte van het slot van afgelopen seizoen. ,,We hebben toen negen wedstrijden voor het einde gezamenlijk besloten om de jonge talenten alle kansen te geven om ervaring op te doen op het hoogste niveau. Een keuze die misschien zwel ten koste ging van mijn eigen positie, maar waar ik nog steeds achter sta,” zegt Grunholz. ,,Dit seizoen willen we weer doorbouwen naar een plek in de top 5. Die weg is nog lang, maar ik denk dat we dit seizoen weer stappen gaan maken.”

Om die stappen te maken heeft Quick Boys zich met name aanvallend versterkt. Danny van den Meiracker is misschien wel de meest in het oog springende naam in dat rijtje. De erkende goalgetter is niet bang om de lat hoog te leggen voor zichzelf en zijn ploeg. ,,lk ben geen type dat tevreden is met plek acht,” zegt hij. ,,De afgelopen jaren waren niet bepaald de beste jaren in de geschiedenis van IJsselmeervogels,” vervolgt van den Meiracker met gevoel voor understatement. ,,Het viel me, qua niveau, dan ook behoorlijk tegen. Ik merkte hier in de eerste weken al dat het niveau een stuk hoger ligt.” Van den Meiracker durft, tot besluit, nog wel een voorspelling te doen over wie er hoge ogen gaan gooien in de strijd om de topscorerstitel komend seizoen. ,,Raily Ignacio, Ahmed el Azzouti en ik gaan de top drie vormen. De volgorde weet ik nog niet.” Over het aantal goals wat het voorspelde trio gaat maken, was de spits wel duidelijk. ,,We gaan alle drie boven de twintig doelpunten komen.”