OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | Excelsior’31 wint degradatiekraker tegen VVOG en drie punten voor Staphorst

Excelsior’31 heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie, door een thuiszege op concurrent VVOG steeg het van plaats achttien naar de zestiende positie (2-1). Staphorst was in eigen huis te sterk voor Ter Leede (3-1).

De thuisploeg kwam na acht minuten spelen aan de leiding door een benutte strafschop van Hemmink. De scheidsrechter had even daarvoor naar de stip gewezen vanwege een overtreding op Seppenwoolde (1-0). Nog voor de pauze wist VVOG de stand weer gelijk te trekken door een treffer van Embinga (1-1). In de 73ste minuut werd het duel beslist in het voordeel van Excelsior’31, vanuit een corner viel de bal voor de voeten van Hemmink die de bal binnen schoot (2-1). De drie punten waren reden voor een feestje bij Excelsior’31, maar het moest ook een domper verwerken. In de blessuretijd raakte de zeer sterk spelende doelman Amos geblesseerd waardoor hij de wedstrijd niet af kon maken.

Staphorst kwam na vijf minuten spelen aan de leiding door Martin van ‘t Ende (1-0). Laatstgenoemde was een kwartier later ook verantwoordelijk voor de 2-0, wat ook de stand was na iets meer dan 45 minuten spelen. Zes minuten voor tijd kwam Ter Leede nog wel even terug in de wedstrijd (2-1), maar het slotakkoord was in de 95ste minuut voor Freddy Quispel die de eindstand van 3-1 op het scorebord wist te zetten.