Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Directe handhaving realistisch voor DOVO na zege op G.O.E.S.

Aan de rode zijde van het Panhuis werd zaterdagmiddag alvast een klein feestje gevierd. DOVO wist in een enerverende wedstrijd drie punten te pakken tegen G.O.E.S. (3-0) waardoor directe handhaving plotseling nog slechts één overwinning verwijderd is. De tegenstander uit Zeeland is door de nederlaag definitief gedegradeerd naar de hoofdklasse.

Wie op 18 april, direct na de thuisnederlaag van DOVO tegen VVOG, gezegd zou hebben dat de club uit Veenendaal op de laatste speeldag directe handhaving in eigen hand zou hebben was niet meer voor vol aangezien. Nu ruim een maand later ziet de wereld er aan de rode zijde van het Panhuis heel anders uit. Een overwinning komende zaterdag in Amsterdam tegen Ajax zal betekenen dat DOVO ook komend seizoen actief zal zijn in de Derde Divisie. De Amsterdammers kunnen directe degradatie nog voorkomen dus men zal bij voorbaat niet meewerken aan een eenvoudige zege voor DOVO.

G.O.E.S. ging vanaf de aftrap direct in de aanval en het kreeg binnen drie minuten twee grote kansen om al snel een voorsprong te pakken tegen DOVO. Een minuut later was het wel raak, maar dan voor de thuisploeg. Een mooie pass van Oktay Öztürk naar Lulinho Martins was de inleiding voor de eerste treffer van de middag. De razendsnelle aanvaller was zijn directe tegenstander de baas en kon vervolgens op weg naar doelman Matthew Lentink die hij kansloos liet (1-0). Na de openingstreffer was het duidelijk dat G.O.E.S. zo snel mogelijk de achterstand weg wilde poetsen, maar DOVO kon daardoor gevaar stichten op de counter. Vijf minuten na de openingstreffer was Martins de verdediging van G.O.E.S. weer te snel af en kon hij weer op weg naar de doelman van de tegenstander, nu wist Lentink de bal met de voet te pareren waardoor de achterstand voor de gasten niet nog iets groter werd.”

De doelman van G.O.E.S. had ook na de snelle tegentreffer het gevoel dat zijn ploeg zeker nog niet kansloos was, zo vertelde hij na het duel tegenover Topamateurvoetbal.com. ,,Wij kwamen goed uit de startblokken en kregen de kansen om op een 2-0 voorsprong te komen. Uiteindelijk sta je binnen vier minuten dan op 1-0 achter. Als je kijkt naar de wedstrijd hadden wij het meeste balbezit, maar waren minder gevaarlijk dan DOVO. Ook na de 1-0 hebben wij nog kansen gehad om een doelpunt te maken en nog te winnen, maar dat gebeurde niet.”

In de 22ste minuut moest Lentink weer reddend optreden, nu was het een mooie en vrije kopkans voor Lars Rebergen die de grote kans op de 2-0 liet liggen. Vijf minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Martins klopte alles en iedereen op snelheid, maar nu aan de rechterzijde van het veld en gaf de bal goed voor op de inlopende Nick Hak, die wist de kans te verzilveren waardoor DOVO op 2-0 kwam. Na de treffer waren er protesten van G.O.E.S. omdat men dacht aan buitenspel voor Martins, maar dat veranderde niets aan de tussenstand die later ook de ruststand bleek te zijn.

,,LENTINK: Het is niet zo dat er een bepaalde periode was waarin wij heT weggegeven hebben. Het is uiteindelijk altijd een collectief falen van een groep als je degradeert”

Na de pauze was er in de beginfase wederom een offensief van G.O.E.S. dat een overwinning nodig had in Veenendaal. De eerste mogelijkheid in het tweede bedrijf was dan ook voor de Zeeuwen. Renzo Roemeratoe zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Vrolijk van DOVO. De Zeeuwen deden er echt alles aan om terug te komen in de wedstrijd, maar het leek er niet echt meer in te zitten voor de ploeg. Dit tot de 68ste minuut toen men wel dichtbij de aansluitingstreffer was. De inzet van Clickemaillie verdween boven doelman Vrolijk echter op de lat van het doel.

Met nog twintig minuten op de klok leek DOVO verder uit te lopen, maar Lentink tikte de inzet van Ozturk tegen de lat en even later stond de paal een treffer van Guido van Dijk in de weg. Het slotakkoord was voor de man van de wedstrijd Lulinho Martins, hij strafte een fout van de G.O.E.S. defensie af en passeerde Lentink voor de derde keer waardoor de eindstand werd bepaald op 3-0.

G.O.E.S. moet komend seizoen dus uitkomen in de hoofdklasse, na afloop vanzelfsprekend de vraag aan doelman Matthew Lentink in welke periode het team het had laten liggen. De sluitpost zag dat net iets anders. ,,Het is niet zo dat er een bepaalde periode was waarin wij heb weggegeven hebben. Het is uiteindelijk altijd een collectief falen van een groep als je degradeert”, aldus Lentink tegenover Topamateurvoetbal.com

Foto’s: Jeroen van den Berg