OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | GVVV winnaar in de topper en van het weekend

GVVV is de grote winnaar van deze speelronde. De Veenendalers bogen zelf in eigen huis een 0-2 achterstand tegen DVS ’33 om in een 3-2 overwinning en zagen vrijwel alle concurrenten, veelal in onderlinge duels, punten verspelen. Alleen SteDoCo wist ook tot winst te komen tegen Volendam.

GVVV keek na een goed half uur spelen tegen een 0-2 achterstand aan, dankzij goals van Nicky van Hilten en Stef Nijland. Byron Burgering zorgde kort voor rust voor de aansluitingstreffer. Halverwege de tweede helft bracht Sille de Blauwen weer naast DVS ’33. Daarmee was het nog niet klaar, want in de laatste minuut zette Latif GVVV zelfs op een 3-2 voorsprong en bleven de drie punten in Veenendaal.

Barendrecht – FC Rijnvogels 1-1

Barendrecht en Rijnvogels deelden de punten op De Bongerd. De balans sloeg voor rust over in het voordeel van de thuisploeg, dat via Serghini op een 1-0 voorsprong kwam. Na rust bracht Sieb Rutgers Rijnvogels naast Barendrecht, waarna beide ploegen op jacht gingen naar het volle pond, maar het duel zonder winnaar eindigde.

Sportlust ’46 – ACV 1-1

Ook Sportlust ’46 en ACV deelden de punten. Voor rust werd er niet gescoord in Woerden. Kort na rust zette Screever de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong werd elf minuten voor tijd teniet gedaan door Strijker.

Hoek – Staphorst 1-2

Dankzij twee goals van Stan Haanstra wist Staphorst verrassend te winnen in en tegen Hoek. De Zeeuwen wisten zes minuten voor tijd de eerste schade nog wel te repareren, maar werden drie minuten geveld door de tweede treffer van de spits van Staphorst.

SteDoCo – Volendam 2-1

SteDoCo deed in eigen huis al voor rust zaken tegen Volendam. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong via Junior Ebobo en van Overbeek. Tien minuten voor tijd deden de bezoekers nog iets terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar voor de ploeg van Rick Adjei.