OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Sparta Nijkerk boekt belangrijke zege op DVS’33, FC Lisse en Sportlust’46 pakken ook drie punten

Lijstaanvoerder Sparta Nijkerk wist ook deze speelronde drie punten toe te voegen aan het totaal. De ploeg rekende in een leuk duel af met met DVS’33 (2-0). FC Lisse won thuis van Ajax (2-0) en Sportlust’46 pakte de volle winst in Friesland waar Harkemase Boys het duel eindigde met slechts negen man.

Sparta Nijkerk – DVS’33 2-0
Maurice de Ruiter mocht na zes minuten spelen aanleggen vanaf de strafschopstip toen even daarvoor de scheidsrechter naar de stip wees in het voordeel van Sparta Nijkerk. Doelman Huiskamp van DVS’33 wist de inzet echter te verwerken tot hoekschop. Vanuit de daaropvolgende corner was het alsnog raak en opvallend genoeg ook nog eens door de man die de penalty miste, Maurice de Ruiter. De speler van Sparta Nijkerk kopte de bal binnen (1-0). Aan het einde van de wedstrijd was het Ricardo Fransberg (foto) die de eindstand bepaalde op 2-0.

VVOG – Staphorst 2-1
De club uit Harderwijk kwam na 21 minuten spelen op voorspring tegen Staphorst. Het was Jeremy de Graaf die de 1-0 aan liet tekenen. Zeven minuten later was het echter al weer gelijk toen na een goed genomen hoekschop Dirk Muis het net van de tegenstander wist te vinden (1-1). De tweede helft was pas twee minuten oud toen Jeremy de Graaf achter de bal mocht gaan staan nadat de scheidsrechter aan VVOG een strafschop toegekend had. De Graaf wist dit buitenkansje te benutten en dat betekende naar later bleek ook de winnende treffer van de middag te zijn (2-1).

ODIN’59 – Barendrecht 2-2
De thuisspelende formatie stond na 69 minuten voetbal op een voorsprong van twee doelpunten (2-0). Doelpuntenmakers waren Ahmed Al Mahdi en Maurice Blokzijl. Dit bleek echter niet voldoende voor de felbegeerde drie punten. Treffers van Bart Deprez en Niels Vorthoren (in de 88ste minuut) betekende alsnog een gelijkspel (2-2).

Harkemase Boys – Sportlust’46 0-1
Mark van der Weijden was weer eens goud waard voor Sportlust’46. De aanvaller was goed voor de winnende treffer in Friesland tegen Harkemase Boys (0-1). De thuisploeg speelde deze wedstrijd langdurig met minder mensen op het veld. In de 47ste minuut kreeg Bruintjes zijn tweede gele kaart, dus rood en zes minuten later moest ook Achuna vertrekken met een soortgelijke kaart. Hij kreeg direct rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.

FC Lisse – Ajax 2-0
In de zevende minuut kwam FC Lisse aan de leiding door een doelpunt van Enzo Stroo (1-0). Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd werd het duel vroegtijdig beslist toen Luca Tarani de 2-0 op het scorebord wist te zetten.

Excelsior’31 – DOVO 1-0
Een doelpunt van Hielke Penterman in de 65ste minuut was voldoende om de drie punten binnenboord te houden voor Excelsior’31 tegen DOVO (1-0).

ACV Assen – VVSB 1-1
In Drenthe was er twee keer gejuich te horen in de confrontatie tussen ACV en VVSB. De treffers vielen in het eerste kwartier van de wedstrijd (1-1). In de tiende minuut was het Youssef Blel die scherp was toen de inzet van Raygivano Dompig op de baal terecht kwam en de bal alsnog tussen de palen kon krijgen (0-1). ACV pakte alsnog een punt nadat Pascal Huser de bal van dichtbij binnen wist te schieten in de veertiende minuut (1-1).