OVERZICHT | Tweede Divisie: Dit gebeurde er in speelronde 21

Spectaculair. Dat is het woord dat de 21ste speelronde in de Tweede Divisie het best benaderd. Katwijk liep andermaal averij op in de titelstrijd, maar ook achtervolger Koninklijke HFC wist niet te winnen. Verder vielen er veel doelpunten bij Excelsior Maassluis-HHC Hardenberg en Noordwijk-Spakenburg, en maakten ook ASWH en Scheveningen er samen 5. en dan was er nog de belangrijke zege van IJsselmeervogels op Jong Volendam.

GVVV sprokkelde verrassend maar zeker niet onverdiend een puntje tegen het goed in vorm stekende Koninklijke HFC. De Haarlemmers waren op bezoek bij de hekkensluiter wel regelmatig gevaarlijk voor het doel te vinden, maar GVVV stond verdedigend goed en wist tot 20 minuten voor tijd de 0 te houden en daarnaast zelf af en toe gevaar te stichten. Toen werd het dan toch 0-1, Roy Castien benutte een toegekende strafschop. Toch stond GVVV na 90 minuten niet met lege handen. Joshua Patrick zorgde 3 minuten na de openingstreffer voor de gelijkmaker. De Veenendalers gingen nog wel op zoek naar de winnende goal, maar een driepunter bleef uit.

Noordwijk en Spakenburg zitten beiden in een goede periode en lieten dat zaterdagmiddag op Duinwetering ook zien: 2-3. Na een aftastende beginfase kwam Noordwijk na 25 minuten op voorsprong door een doelpunt van Teun Zethof, die een bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg na een hoekschop. De blauwen konden daar voor rust niet veel tegenoverstellen en stonden flink onder druk, maar liepen ondanks dat geen verdere schade op. Na de thee bleek dat beide ploegen het echte vuurwerk voor de tweede helft hadden bewaard. Eerst was het Wimilio
Vink die na een klein uur spelen met een mooie volley tekende voor de gelijkmaker, een kwartier later was het Nordwijk dat weer op voorsprong kwam door Raïes Roshanali . Toen Vink vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd de 2-2 maakte, leek een gelijkspel voor beide ploegen het maximaal haalbare resultaat. toch was het Spakenburg wat in extremis de 3 punten nog binnensleepte; Floris van der Linden scoorde ver in de extra tijd de 2-3.

Spektakel was er ook op Dijkpolder, waar Excelsior Maasluis met 4-3 won van HHC Hardenberg. De bezoekers kwamen na 25 minuten  spelen aan de leiding door Jurken Mannes, maar moesten toezien hoe de thuisploeg in de slotfase van de eerste en het begin van de tweede helft uitliepen naar een 3-1 voorsprong. Dave van Delft was daarbij zonder twijfel de grote man, hij maakte de eerste 2 doelpunten zelf en was bij de derde verantwoordelijk voor de assist op Vincent van den Berg.
Jesper Drost maakte ruik een kwartier voor tijd het duel weer spannend door te zorgen voor de aansluitingstreffer, en in de extra tijd maakte Rick Hemmink de HHC-comeback compleet. Toch kwam ook hier in extremis nog een winnaar. Kaylan Muis liet met zijn doelpunt, 6 minuten in blessuretijd, de thuisploeg alsnog juichen.

IJsselmeervogels pakte 3 dure punten in de strijd tegen degradatie. Op de eigen Westmaat werd met 2-1 gewonnen van Jong Volendam. Hoewel de jonge bezoekers met name voor rust regelmatig gevaarlijk waren, was IJsselmeervogels na 45 minuten de enige ploeg die het net had gevonden via Jerrel Hak in de achtste minuut. Steven Sánchez Angulo strafte 20 minuten voor tijd een verkeerde terugspeelbal af, waardoor de marge voor de Vogels iets ruimer werd. In de extra tijd werd het nog even spannend toen Givairo Read de 2-1 scoorde voor Jong Volendam, maar IJsselmeervogels trok de 3 punten over de streep.

Scheveningen pakte in het degradatieduel met ASWH 3 belangrijke punten: 2-3. Opvallend was dat bijna alle doelpunten voor rust vielen. Michael de Niet was na 6 minuten spelen namens Scheveningen de eerste die het doel wist te vinden. Lang bleef de 0-1 niet op het bord staan, want 5 minuten later stond het alweer gelijk. Scheveningen-doelman Sven van der Maaten liet een voorzet van Gilmaro van de Werp glippen en pakte de bal vervolgens weer. Volgens de scheidsrechter was de bal echter over de lijn geweest, en dus stond het 1-1. Wederom 5 minuten later herstelde Lex Immers de voorsprong voor de Schollekoppen, Sam van de Kreeke was namens ASWH vlak voor rust het eindstation van een mooie aanval. In de tweede helft duidelijk minder spektakel, maar wel een winnende goal. Mehmet Aldogan tekende 10 minuten na rust voor de 2-3, een doelpunt dat na iets meer dan 90 minuten spelen de winnende zou blijken. In de slotfase was ASWH nog wel dicht bij een puntendeling, maar de inzet van Daniël Wissel ging naast.

Kozakken boys won op bezoek bij TEC. Sven van Ingen was ver in de extra tijd het goudhaantje: 0-1. Dat terwijl “de Boys”, toen al geruimte tijd met 10 man speelden na een rode kaart voor Elvio van Overbeek.

Koploper Katwijk heeft andermaal averij opgelopen in de titelstrijd. In de gemeentelijke derby tegen Rijnsburgse Boys waren de bezoekers met 1-3 te sterk op de Krom. Vlak voor rust werd het bal geopend door Furhgill Zeldenrust namens de Uien. Katwijk kwam in de tweede helft nog wel op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Bram Ros, maar in het laatste kwartier sloeg Rijnsburgse Boys tweemaal toe. Eerst was het Bert Koomen die een counter fraai afrondde, de 1-3 werd binnengeschoten door Delano Asante. van deze wedstrijd lees je zondagochtend een uitgebreid verslag op topamateurvoetbal.com, evenals van de Treffers-Quick Boys (aftrap: 18:00).