OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | Titelkandidaten maken geen fout

ACV en GVVV zijn de 29e speelronde zonder kleerscheuren doorgekomen. Koploper ACV won met ruime cijfers in en tegen Hoek, achtervolger GVVV had in eigen huis geen moeite met laagvlieger Volendam. Ondertussen is onderin de spanning om te snijden. VVOG en Excelsior ’31 wisten te winnen en verkleinden het gat met de nacompetitieplekken tot één schamel puntje.

Hoek – ACV 1-4

Giovanni Zwikstra was de grote man aan de kant van ACV. Zwikstra scoorde drie goals namens de koploper. Al na één minuut zette hij de Assenaren op voorsprong. Alle andere goals vielen na rust.

GVVV – Volendam 4-0

Quincy Veenhof en Byron Burgering waren verantwoordelijk voor de gehele Blauwe productie. Beide spelers scoorden twee keer en verdeelden de goals keurig over beide helften. Na een klein half uur in de eerste helft opende Burgering de score, waarna Veenhof nog voor de thee de voorsprong verdubbelde. Na rust was het Veenhof die de derde treffer voor zijn rekening nam. Burgering bepaalde vijf minuten later de eindstand op 4-0.

Excelsior ’31 – Harkemase Boys 4-2

Het venijn zat in de staart bij Excelsior ’31 – Harkemase Boys. Givan Werkhoven had de Rijssenaren twee maal op voorsprong gezet, maar zag in beide gevallen dat Milan de Koe de Friezen langszij bracht. In de blessuretijd zorgden Gerritsen Mulkes en Seppenroode dat Excelsior ’31 drie hele belangrijke punten op de Koerbelt hield.

Sportlust ’46 – VVOG 0-2

Al na twee minuten spelen kreeg Sanny Monteiro rood, waardoor Sportlust ’46 vrijwel de gehele wedstrijd met tien man speelde. Zes minuten later zette Jeremy de Graaf de bezoekers op voorsprong. Dankzij twee goals van Ghamarti na de thee wonnen de Harderwijkers uiteindelijk met 0-3 in Woerden.