OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO ’20 wint derby tegen DEM, TOGB en Quick pakken drie punten, geen winnaar bij Groene Ster tegen OSS ’20

Koploper ADO ’20 heeft in eigen huis de IJmond-derby gewonnen van DEM. Op een vol sportpark De Vlotter was Maurizio Brenna uiteindelijk de matchwinner. TOGB had in het duel der promovendi weinig te duchten van Baronie. Quick had het, zonder de zieke trainer Paul van der Zwaan, een stuk lastiger met die andere promovendus, UDI ’19. De Hagenaars namen in de slotfase pas afstand. Groene Ster – OSS ’20 eindigde in een 1-1 gelijkspel.

ADO ’20 – DEM 2-1 (0-0)

Op een vol sportpark De Vlotter hielden ADO ’20 en DEM elkaar tot de thee in evenwicht. In de eerste helft golfde het spel op en neer, maar was de thuisploeg nog het dichtst bij de openingstreffer. Maurizio Brenna teisterde tien minuten voor rust de lat.

Kort na rust is het wel raak voor de koploper. Ruben Doesburg zette, op aangeven van Milan Zonneveld de 1-0 op het bord. De fase erna stond voor DEM in het teken van overleven. Daarbij had de ploeg van Mark de Vries wel twee keer de hulp van het aluminium nodig. Met nog ruim twintig op klok valt de treffer wel aan de andere kant. Clayd Olf, koud in het veld gekomen voor Nigel Daniels, stelde TImo Wolters in staat om de ploegen weer naast elkaar te brengen.

In de absolute slotfase valt het muntje in de IJmond-derby toch de kant van ADO ’20 op. Brenna, die voor rust nog de lat raakte, weet in het tweede bedrijf de bal wel achter doelman Swen Verswijveren te krijgen, 2-1. In blessuretijd was het echter Twan Verswijveren die DEM voor de tweede keer naast ADO ’20 dacht te zetten. Hij deed dit echter in buitenspelpositie, waardoor de IJmond-derby een prooi is voor koploper ADO ’20.

49. 1-0 Ruben Doesburg
69. 1-1 Timo Wolters
85. 2-1 Maurizio Brenna

TOGB – Baronie 4-1 (3-1)

De ban werd al vroeg gebroken in het duel tussen TOGB en Baronie. Slechts 23 seconden had de thuisploeg nodig om de score te openen en wie anders dan Anthony Slierendrecht haalde de trekker over. Halverwege de eerste helft mocht … namens Baronie de gelijkmaker aantekenen vanaf de strafschopstip, maar nog voor rust stelde de thuisploeg orde op zaken, dankzij de tweede van de middag voor Slierendrecht en Talib Azarouali.

De voorsprong voor de thuisploeg kwam na rust niet meer in gevaar en kon tien minuten voor tijd zelfs uitgebreid worden. Guus Steerneman zorgde met de 4-1 dat TOGB het duel der promovendi ruimt wint van Baronie.

1. 1-0 Anthony Slierendrecht
27. 1-1 Noel de Grauw (pen)
34. 2-1 Anthony Slierendrecht
36. 3-1 Talib Azarouali
80. 4-1 Guus Steerneman

UDI ’19 – Quick 0-2 (0-0)

Een gelijk opgaande eerste helft in Uden eindigde zoals die begon. De eerste kansen waren voor Quick. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg UDI ’19 meer in de melk te brokkelen. Ook na rust bleef de wedstrijd lange tijd in evenwicht. In de slotfase slaan de bezoekers echter toe. Tien minuten voor tijd zette Issac Dijkhuizen Quick op een 0-1 voorsprong. Die voorsprong werd in de allerlaatste minuut nog verdubbeld door een goal van Erben Lemmers

80. 0-1 Issac Dijkhuizen
90. 0-2 Erben Lemmers

Groene Ster – OSS ’20 1-1 (0-1)

De bezoekers lieten binnen het kwartier zien dat het effectief met de mogelijkheden om kan gaan. Het eerste schot op goal was direct raak. Jos Peltzer tekende voor de openingstreffer. Die voorsprong bleef, ondanks een Limburgse jacht op de gelijkmaker, tot de rust overeind. Halverwege de tweede helft moesten de bezoekers alsnog de gelijkmaker incasseren. Een schot van Dylan Zwartjes kon nog wel gekeerd worden door doelman Joep Hoefnagels, maar de rebound van Dennis Petit was hem te machtig.

15. 0-1 Jos Peltzer
72. 1-1 Dennis Petit

Van de wedstrijden Blauw Geel ’38 – Dongen, UNA – JOS/Watergraafsmeer en Hercules – HSC ’21 verschijnen later uitgebreide reportages op deze website. Unitas won zaterdag met 1-3 bij OJC Rosmalen. VVSB – Gemert is verplaatst naar 23 oktober, in verband met de viering van het honderdtienjarig bestaan van Gemert.