Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO’20 profiteert maximaal van misstap VVSB

Koploper ADO’20 heeft zondagmiddag in Veghel optimaal geprofiteerd van de misstap die naaste belager VVSB zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen maakte. De ploeg van trainer Roy van der Mije won van de nummer drie op de ranglijst Blauw Geel’38 met 1-3. Twee andere ploegen die goed aan de derde en laatste periode begonnen, waren HSC’21 en TOGB.

Nieuwe teleurstelling

Na het late gelijkspel vorige week tegen ADO ’20 (3-3) moest VVSB zaterdagavond op de eigen Boekhorst een nieuwe teleurstelling verwerken. Na een probleemloze eerste helft ging het na rust helemaal mis voor de paars-gelen. Met drie doelpunten – waarvan twee vanaf elf meter – was Dennis Knuiman de grote plaaggeest voor de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen, die de wedstrijd ook nog eens met negen spelers eindigde.

Punten in de kelder

In het rechterrijtje stond de belangrijke wedstrijd voor de strijd onderin tussen Baronie en Groene Ster op het programma. Groene Ster moest de rug rechten na de thuisnederlaag van vorige week tegen Gemert. Baronie hoopte de (verrassende) overwinning van vorige week tegen UNA een vervolg te geven. Het waren de Limburgers die aan het langste eind trokken en zo drie welkome punten konden bijschrijven: 0-1.

De donkere wolken boven UDI ’19 en Dongen lijken met de week dikker te worden. Beide ploegen staan op een rechtstreekse degradatieplaats en zagen de afstand naar een veilige plek verder oplopen. Dongen was in de thuiswedstrijd tegen TOGB kansloos en ging met 2-6 onderuit. UDI’19 verloor met minimaal verschil van DEM, wat zichtzelf door de 1-0-zege wat lucht verschafte ten opzichte van de gevarenzone.

Pak slaag voor Quick

Een ploeg die langzamerhand over de schouder naar beneden moet kijken, is HV&CV Quick. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan maakte de lange reis naar Haaksbergen. De Haantjes hadden echter weinig in de melk te brokkelen tegen het ontketende HSC ’21 (5-0). Gemert pakte in de thuiswedstrijd tegen nummer vier Hercules een punt door met 1-1 gelijk te spelen.

JOS verschaft zichzelf lucht

O.S.S.’20 dacht met de thuiswedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer een goede start in de derde periode te maken maar kwam van een koude kermis thuis. De ploeg van trainer Cor ten Bosch deed weer dat wat nodig is als het heet onder de voeten wordt: winnen. De Amsterdammers zegevierden in Oss met 2-3.

In Gorinchem wist Unitas op zaterdagavond na drie maanden eindelijk weer eens te winnen. In een matige wedstrijd tegen UNA waren de rood-witten de meest gelukkige (1-0).

Uitslagen:
Zaterdag 4 maart
VVSB – OJC Rosmalen 2-5
GVV Unitas – UNA 1-0

Zondag 5 maart
HSC’21 – HV&CV Quick 5-0
Baronie – Groene Ster 0-1
O.S.S. ’20 – JOS/W 2-3
Dongen – TOGB 2-6
Blauw Geel ’38 – ADO’20 1-3
DEM – UDI ’19 1-0
Gemert – USV Hercules 1-1