OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Remiserend Gemert loopt toch uit, DEM en Hoogland fleuren op

Ondanks het feit dat Gemert niet wist te winnen van ADO ’20 (2-2), loopt de koploper toch een punt uit op achtervolger OFC, dat met liefst 3-0 verloor van DEM. Hoogland won bij het debuut van Rick Hoogendorp verrassend met 1-0 van nummer 3 Groene Ster.

We kunnen gerust stellen dat OFC het momenteel helemaal kwijt is. De ploeg van Pieter Mulders wist vanmiddag voor de vierde maal op rij niet te winnen. OFC keek op bezoek bij DEM al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan. Vlak voor rust werd het 2-0 via Ugur Kaya. Met nog zo’n 20 minuten te spelen scoorde Timo Wolters de 3-0 en was het duel definitief gespeeld.

Gemert profiteerde echter slechts gedeeltelijk van de nieuwe uitglijder van OFC in de Noord-Hollandse streekderby. Toch zullen de zwart-witten content zijn met een punt, want het wist zich terug te knokken na een 0-2 achterstand. Ruben Doesburg bracht ADO’20 al vroeg aan de leiding op aangeven van Daan Boerlage, diezelfde Boerlage bediende ook Marvin Boom, die de 0-2 met een fraai wippertje maakte. Vlak voor rust verkleinde Gemert de achterstand via Yentl Meyssen. Na de pauze bracht Ralf Kemper de 2-2 op het scorebord.

OSS’20 boekte een 1-3 zege bij Westlandia. Voor rust waren de kansen schaars, na de pauze opende Tom Pijnenburg (foto) de score voor de Ossenaren: 0-1. Een kwartier voor tijd kwamen de Naaldwijkers langszij via Hidde van der Arend. Maar nog voor alles wat groen-wit klaar met juichen was, stond het alweer 1-2 via Julian Calor. Bob Zonnenberg bepaalde de eindstand op 1-3.

Bij Hoogland debuteerde interim-trainer Rick Hoogendorp en hij zal wellicht maandag gekscherend spreken over het Hoogendorp-effect. Tegen Groene Ster, toch de nummer 3 op de ranglijst, won Hoogland door een rake vrije trap in blessuretijd van Coen Heus. Voor rust was Groene Ster beduidend sterker. De Limburgers eindigden het duel met een man minder omdat Bryan Simons twee keer geel zag.

Blauw Geel ’38 boekte een 2-0 zege op HSC’21. Al vroeg kwam de Veghelse ploeg aan de leiding door een eigen doelpunt van HSC’er Caglar Uguz. Met nog 20 minuten te gaan benutte Ben van den Nieuwenhof een strafschop: 2-0.

Quick boekte een welkome zege op UNA. Na 19 minuten kopte Philip Kouwenhoven de Haantjes op 1-0. Rick Burgering verdubbelde na een klein half uur spelen de score naar 2-0 en een paar minuten later maakte hij ook de 3-0. Na rust maakte UNA nog wel de 3-1, maar daar bleef het bij.

Unitas en JOS/Watergraafsmeer kwamen niet tot scoren. De thuisploeg zag twee goals afgekeurd worden, waar de gasten de paal raakten. Geldige treffers waren er niet te noteren.

Dongen boekte een nipte zege op Hollandia. Die was te danken aan een treffer van Mart van Bree.

Hercules boekte de vijfde uitzege op rij, maar dat was wel een benauwde bij EVV. Luciandro Andeloe opende de score, een paar minuten later zorgde Lars Vermeulen voor de 0-2. EVV kreeg vlak voor rust een strafschop die werd benut door Bjorn Stassen. Tyrone Fonville zorgde er echter voor dat beide ploegen met een 1-3 stand de kleedkamer opzochten. Met nog een kwartier op de klok maakte Juul Respen het duel weer spannend: 2-3. EVV kreeg kansen op de gelijkmaker, maar Hercules-doelman Pepijn Vonk onderscheidde zich.