OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Topper UNA – Gemert onbeslist, belangrijke zege voor DEM

Gemert heeft op bezoek bij UNA verzuimd de druk op koploper OFC op te voeren. De zwart-witten hadden niet hun beste dag en werden tegen UNA pas in de slotfase echt gevaarlijk. DEM boekte een belangrijke zege bij Westlandia en ook de overwinning van Quick op HSC’21 kwam voor de thuisploeg zeer gelegen.

Veel ogen waren gericht op Gemert, de ploeg in vorm dit seizoen en als nummer 2 de belangrijkste uitdager van koploper OFC. Maar de zwart-witten hadden het lastig op bezoek bij UNA. De Veldhovense ploeg was voor rust de dominerende formatie. Dat beeld veranderde na rust lange tijd niet. Zo raakte UNA de lat, maar doordat de ploeg van Harrie Gommans niet scoorde, kon Gemert in de slotfase alsnog van zich doen spreken. In het laatste kwartier kreeg Gemert via onder meer een goede kopbal van Bram Jacobs goede kansen. Gescoord werd er echter niet, waardoor de inhaaltopper in 0-0 eindigde.

Op Nieuw Hanenburg stond een ware kelderkraker op het programma tussen Quick en HSC’21. De thuisploeg toonde zich bovenliggend, claimde voor rust tevergeefs een strafschop, maar na ruim een uur spelen viel de 1-0 alsnog via Nabil Haddidi. Dat was tevens het enige doelpunt van het duel, waardoor de ploeg van Paul van der Zwaan er met de punten vandoor ging.

In Naaldwijk een aanvankelijk redelijk gelijk opgaand duel tussen Westlandia en DEM. Na rust waren de Beverwijkers het gevaarlijkste en kwamen via Twan Verswijveren op 0-1. Westlandia moest daarop meer risico gaan nemen om de gelijkmaker nog af te dwingen. Dat speelde hekkensluiter DEM in de kaart, want in de slotfase besliste Chardell Karg op aangeven van Mehmet Gencer het duel met de 0-2. Dat was tevens de eindstand.

Op sportpark Pronsebroek was het Dongen dat brutaal een voorsprong nam tegen Groene Ster. De thuisploeg deed echter nog voor rust wat terug via Chefrino Eind. Na rust scoorden beide teams in een aantrekkelijk duel nog eenmaal, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-2. In Heemskerk eindigde het duel tussen ADO’20 en EVV onbeslist. In de slotfase gaf ADO’20 een 2-1 voorsprong uit handen, waardoor het duel eindigde in 2-2.