Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Degradatieduel zonder winnaar

In de Derde Divisie Zondag stonden er maar liefst twee degradatiekrakers op het programma. In Breda ontving Baronie provinciegenoot Gemert, daarvoor verwijs ik u graag door naar de andere reportage op deze site. In Uden was het UDI ’19 – Groene Ster, een duel waarbij niet werd gescoord: 0-0.

Op papier leek het te gaan om twee ploegen die gelijkwaardig aan elkaar zijn. Groene Ster, wat vorig jaar nog in het linkerrijtje speelde, staat verrassend laag op de ranglijst. UDI ’19 heeft het lastig als promovendus. De Udenaren staan op een zestiende plek maar willen zich graag meten met streekgenoten Blauw Geel ’38 en Gemert. Het duel werd voornamelijk een strijd op het middenveld waarin veelal de spanning het tot een leuke wedstrijd maakte.

De eerste kans was voor de bezoekers. Een schot van Safouane Ahidar op het randje van het strafschopgebied belandde in de handen van Ralph Vos. Kort daarna kreeg UDI een grote kans. Een voorzet vanaf rechts kwam in het strafschopgebied. Mark Voss, keeper van Groene Ster, had het er wat lastig mee en de bal kwam in de kluts voor de voeten van Simon Cuppen, die hem niet in de goal wist te krijgen.

Penalty geclaimd, geen strafschop

Groene Ster bepaalde het veldspel en probeerde veelvuldig de aanval te zoeken. Voorzetten werden vaak echter weggekopt door UDI’19-spelers. Een toonsverandering in de aanval en er kwam gelijk een kans uit. Met prima combinatiespel vanaf de linkerkant kon uiteindelijk Bryan Simons schieten. Zijn schot werd gekraakt.

Een minuutje later claimde Groene Ster een penalty. Cuppen leek onderuit geduwd te worden maar de scheidsrechter dacht niet aan een strafschop. In de counter kon UDI ’19 gevaarlijk worden maar de voorzet van Roald van Hout kwam achter Jeroen Schoonhoven.

Een gezapig potje met beide geen hoogstaand voetbal. Groene Ster had de betere van het spel, maar UDI ’19 had de grootste kans. Dat was in een notendop de samenvatting van het eerste bedrijf.

De tweede helft begon weer met een grote kans voor UDI ’19. Jeroen van Schoonhoven kreeg op links de bal als een cadeautje van Groene Ster. Hij speelde Roald van Hout in maar die werd onderuit geduwd door Danny Stassar. De scheids floot wederom niet voor deze penalty. Kort daarna kreeg Groene Ster zelf een grote kans. Een voorzet vanaf rechts kwam uit bij Dennis Petit. Hij schoot over.

Mogelijkheden voor de bezoekers

Groene Ster kreeg de wat betere kansen in deze fase van de wedstrijd. Simons ontving de bal in het strafschopgebied en probeerde Chefrino Eind te bereiken. De voorzet was echter net te kort. Wat later wederom een kans voor Groene Ster. Na een goede bal op Amin Elalji kon hij met een trucje de UDI ’19-verdedigers passeren. Zijn schot werd opgepakt door Mark Voss. Vlak voor het einde volgde de grootste kans voor Groene Ster. Guus Hupperts kreeg de bal voor en deze bereikte Zlatko Zejnilovic. Het schot ging echter van dichtbij hoog over. Zwartjes kreeg nog via een vrije trap op de rand van het strafschopgebied kans op de 0-1, maar zijn schot belandde in de handen van Vos.

Een degradatieduel met dus vooral veel spanning voor de supporters van de ploegen. UDI’19 was niet heel sterk in aanvallend opzicht en kwam te weinig in het strafschopgebied van Groene Ster. Groene Ster probeerde maar kon het steeds net niet opbrengen. Volgende week kan UDI’19 naar Utrecht op reis voor de wedstrijd tegen Hercules. In Heerlenheide ontvangt Groene Ster UNA.