GVVV-coach Gery Vink na nieuwe nederlaag: ‘Ik had verwacht dat we iets verder zouden zijn’

G.V.V.V. stond zaterdagmiddag wederom met lege handen na negentig minuten voetbal. Hoofdtrainer Gery Vink baalde vanzelfsprekend van de nederlaag tegen concurrent ASWH en gaf na afloop tegenover de microfoon van RTV Utrecht toe dat hij had gedacht dat zijn team in mentaal opzicht verder zou zijn dan nu het geval was.

De eerste vraag aan de oefenmeester was of hij geschrokken was van hetgeen hij op het veld had gezien van zijn ploeg. ,,Ik ben wel geschrokken dat wij met name de afgelopen weken en maanden continue een bepaalde energie hebben laten zien, vanaf de eerste minuut was de energie er wel maar het was net niet. We kwamen te laat, zaten niet lekker in de wedstrijd. Waar het allemaal aan ligt, de spanning, het veld of de wind, noem het maar op. Dan zie je waar je uiteindelijk in terecht komt. Vanuit een ingooi van ons kom je ook nog eens ongelukkig, slecht verdedigd trouwens, met 1-0 achter. Tot dat moment zaten we niet lekker in de wedstrijd. Daarna word je geholpen door de keeper van de tegenstander. Je krijgt een penalty en staat dan met een man meer”, aldus Vink tegenover RTV Utrecht.

Ritme

Nadat G.V.V.V. gelijk maakte was er hoop op meer bij Vink. ,,Na dat moment van de 1-1 had ik een moment van ja we zijn er. Je voelde dat er nog een doelpunt voor ons aan zat te komen. Na de rust heeft ASWH het goed gedaan, het tempo uit de wedstrijd gehaald en wij hadden heel veel moeite om uit ons ritme te komen. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in nul kansen. Je weet ze gaan altijd nog een kans krijgen, uit een corner en dan wordt er slecht verdedigd. Daarna nog een rode kaart, dat komt er ook nog eens bovenop. En dan, en daar ben ik wel van geschrokken van wat er na de 2-1 gebeurd. Dan zie je een elftal dat al maandenlang mentaal getest is en die zie je weer door de ondergrens heen gaan. Dat is teleurstellend om dat nu nog mee te maken. Ik had verwacht dat we daarin iets verder zouden zijn. Dan is het de zaak bij elkaar rapen en maandag op naar de volgende wedstrijd.”