Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Zevenklapper Hercules, cruciale zege Westlandia en OFC verliest

De spanning in de Derde Divisie Zondag blijft om te snijden. Bovenin speelde Gemert gelijk tegen OSS’20, maar OFC verloor zelf van UNA. Hercules haalde uit tegen Blauw Geel ’38, het werd liefst 7-1.

De Utrechters stonden bij rust al met 4-0 voor. Nordin Zoufri, Steff van Rooijen, Tyrone Fonville en Niek Hoogveld waren doeltreffend. Na de pauze deed Wouter op den Camp wat terug, maar vrijwel direct bracht Fonville de marge terug tot 4 met de 5-1. Tim Pieters en Mitchell Zwart maakten er uiteindelijk 7-1 van.

Onderin deed Westlandia hele goede zaken door Hoogland met 4-1 te verslaan. De Naaldwijkers kwamen vlak voor rust op een comfortabele voorsprong door twee treffers kort achter elkaar, gescoord door Mark van der Zalm en Ouanis Kellouh. Na de pauze maakte Hidde van den Arends (foto) er 3-0 van. Bas Wobbes deed in de slotfase wat terug, maar het duel eindigde in 4-1 door Delvin Pinheiro Frederico.

Hollandia zakte af naar de laatste plaats, doordat het de Noord-Hollandse streekderby met 1-0 verloor van ADO’20. HSC’21 is veilig na de 0-3 zege bij Groene Ster. Het was de zesde zege voor de ploeg van Daniel Nijhof op rij. Yannik de Vries maakte de 0-1, Mohammed Iallouchen scoorde de 0-2 en De Vries maakte vanaf elf meter zijn tweede: 0-3.

EVV verloor thuis van Unitas, het werd 0-3. Ook DEM ging met 3-0 onderuit, zij het tegen Quick. JOS/Watergraafsmeer won nipt van Dongen: 3-2.

De uitslagen:

ADO’20 – Hollandia 1-0
Quick – DEM 3-0

Unitas – EVV 3-0
JOS Watergraafsmeer – Dongen 3-2

Hercules – Blauw Geel’38 7-1
Westlandia – Hoogland 4-1

OSS ’20 – Gemert 0-0
Groene Ster – HSC’21 0-3
UNA – OFC 1-0