PLAY-OFFS DERDE DIVISIE ZONDAG | Handhaving blijft mogelijk voor Baronie en JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer en Baronie wisten dit weekend de finale te bereiken van de nacompetitie met als inzet een plaats in de Derde Divisie voor het komende seizoen. Eerstgenoemde ploeg treft in de eindstrijd Kampong en Baronie stuit dan op AWC.

Baronie begon zondag aan de thuiswedstrijd tegen Juliana’31 in de wetenschap dat er een 1-0 achterstand goed gemaakt moest worden om verder te mogen in de nacompetitie. De thuisploeg beleefde een droomstart, na zeven minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Jurik Zimmerman, die dit seizoen nog niet wist te scoren, nam de bal vanaf een meter of twintig de bal ineens op de schoen en passeerde de doelman van Juliana’31. Het leek erop dat de wedstrijd niet beslist zou worden binnen de officiële speeltijd, maar in de 95ste minuut was het dan toch raak. Jens Wirix bepaalde de eindstand op 2-0 waardoor er feest gevierd kon worden bij Baronie.

JOS Watergraafsmeer won met duidelijke cijfers van HBS (4-0), nadat de eerste confrontatie eindigde in een gelijkspel (2-2). Voor de winnende formatie was Malcolm Esajas drie keer trefzeker. Het kwartet doelpunten werd compleet gemaakt door Richie Owusu-Ansah.

AWC won de tweede confrontatie met RKAVV in Leidschendam met 1-2. Dit was voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde. RKAVV kwam nog wel op voorsprong door Croes, maar treffers van Brussaard en Nieuwenhuis betekende een zege voor AWC.

Kampong won met 4-1 van Be Quick nadat de eerste wedstrijd nog eindigde in 0-0. Van deze wedstrijd is later op maandag een uitgebreid verslag te lezen op de website.