REPORTAGE | De Treffers als enige nog foutloos na overtuigende overwinning tegen HHC Hardenberg

De laatste keer dat de nummers één en twee van de ranglijst de degens kruisten op sportpark Zuid in Groesbeek zal een behoorlijke tijd geleden zijn. Maar eindelijk was het weer eens zover. De Treffers en HHC Hardenberg waren na drie speelronden de enige twee clubs die de maximale negen punten bij elkaar voetbalden. De thuisploeg bleek het beste bij de les en zette een overtuigende 5-2 overwinning op het bord. Als enige club met nog de maximale score staat De Treffers trots bovenaan. En als Leeroy Echteld zijn mannen in deze mindset kan houden gaat dat nog wel een poosje zo blijven.

In de openingsfase zocht De Treffers onmiddellijk de aanval. Toch was het HHC dat in de derde minuut als eerste op goal schoot. Balverlies op het middenveld leidde een aanval van Klok over rechts is. Mannes probeerde met een volley Niels Kornelis te verschalken maar deze was goed wakker. Daarna probeerde Jordy Thomassen aan zijn bewakers te ontsnappen om op doelman Borger af te gaan.

Beide teams poogden vroeg de opbouw van de opponent te storen en met opkomende backs gevaarlijk te worden. Scheids Vereijken had er zijn handen vol aan, veelvuldig moest hij, aan beide zijden, kleine overtredingen bestraffen met een vrije trap. In de 18e minuut mocht Jones een vrije nemen voor HHC, Serge Fatima torende hoog boven alles en iedereen uit maar zag zijn kopbal rakelings naast gaan. Vlak daarna was het  Willen den Dekker die op Jordi Borgman af kon gaan. De goalie redde bekwaam maar moest passen op de opnieuw ingebrachte bal van Jordi Thomassen. De  1-0 van de lange spits betekende de eerste tegengoal voor de Hardenbergers.

Het was voor de Groesbekers niet het signaal om wat gas terug te nemen. Met goed positiespel werd HHC flink onder druk gezet. Dit resulteerde in een snelle tweede treffer voor de thuisclub. Dit keer was het Coen Maertzdorf die scoorde. En hij mocht binnen het half uur het trio volmaken met zijn tweede goal. De Treffers wist niet wat het overkwam in deze fase en HHC al helemaal niet. Het liep vooral de tegenstander achterna en kwam overal een stap tekort.

Daarna geloofden de Rood Zwarten het wel en lieten HHC de bal. Inmiddels had coach Pascal Diender spits Rob van der Leij de dug-out uit gestuurd voor een warming up. Waar de Treffers  evenwichtig acteerden miste HHC een aanspeelpunt diep in de aanval. Zeker nu Hardijk vanaf links nauwelijks in het spel werd betrokken. Uit een corner in de extra tijd van eerste helft maakte HHC uit een corner, Jesper Drost kon van dichtbij afdrukken. Dat hield de Sallanders, enigszins, in de wedstrijd.

Het leidde tot een pittige start van het tweede bedrijf waarin leidsman Vereijken moeite had om de teugels in handen te houden. HHC riep om een penalty na een buiteling van Fatima in de 16. De scheids zag er niks in, net zoals hij in de eerste helft De Treffers een penalty onthield.

In de 54e minuut bracht de thuisclub de marge weer op 3. Een snelle aanval over links werd prachtig binnengeschoten door Jordy Thomassen. Het betekende zijn tweede goal van de avond. De Treffers coach Leeroy Echteld had zijn mannen goed gemotiveerd, de hoeveelheid energie en snelheid die zijn team vertoonde was lovenswaardig. HHC had daar geen antwoord op en mocht van gelukspreken dat de marge niet groter was. Mannen als Maertzdorf en Jansen speelden dominant en creëerden kans op kans voor hun club.

Met nog 25 minuten te spelen bracht Diender drie spelers. Met  Veenstra, Etten en Reuvers zette hij vol in op de aanval. En dat was ook hard nodig want keeper Kornelis kon de krant lezen in zijn goal. In geen velden of wegen een oranjehemd te zien. En anders werden de Hardenberger aanvallers wel door Brian Campman, Bryan Sirvania en Gino van den Berg aan de ketting gelegd.

Alles wat op een aanval leek  de werd door hen zorgvuldig geaborteerd.

Vlak voor tijd strooide Daan van Hees nog wat extra zout in de toch al schrijnende wond van HHC Hardenberg door de 5-1 aan te tekenen. Jesper Drost bepaalde de eindstand uiteindelijk op 5-2, maar toen was het leed voor de Sallanders al lang geleden. De Treffers had echter een prachtige avond, deed aan klantenbinding en gaf HHC Hardenberg een gevoelige tik op de broek. Met als gevolg dat de Groesbekers zich in ieder geval tot dit weekend de enige club zonder puntverlies in de Tweede Divisie mogen noemen.