REPORTAGE | De Treffers wint nipt maar verdiend van Noordwijk

Op een goed gevuld Sportpark Zuid in Groesbeek heeft De Treffers zijn plaats in de top van de Tweede Divisie weten te behouden. De ploeg van trainer Leroy Echteld had in de thuiswedstrijd tegen Noordwijk aan één doelpunt voldoende om drie punten bij te schrijven: 1-0.

Hoge intensiteit

De toon in de wedstijd werd al snel gezet door De Treffers. Al in de 2e minuut was het Gavin Vlijter die een teen te kort kwam om de voorzet vanaf links achter doelman Jansen van Noordwijk te tikken. In het vervolg van de eerste helft bleek de uitblinkende doelman van de gasten meerdere malen een sta in de weg. Pogingen van Campman, Langeveld, Vlijter en Thomassen, allemaal schoten van afstand, waren een prooi voor de keeper van de gasten.

En daar zat hem ook wel een beetje de crux in het spel van De Treffers. De thuisploeg speelde in een hoog tempo en liet de bal heerlijk rondgaan. Tot aan de zestienmeter zag dit er allemaal prima verzorgd uit. Echter het creëren van echt uitgespeelde kansen zat er niet in. Noordwijk zette daar een hoop strijd tegenover. Met kapstok Emiel Wendt in de voorhoede had de ploeg van trainer Kees Zethof altijd iets om op terug te vallen. Opvallend was ook de invalbeurt van Matthijs van Nispen bij De Treffers. Na een klein kwartier mocht de middenvelder al invallen voor de donderdag op de training aan zijn enkel geblesseerde Bryan Sirvania.

Na rust meer balans

In de tweede helft had trainer Zethof van Noordwijk zijn team iets anders neergezet om zo meer grip te krijgen op het spel van de thuisploeg, sprak hij na afloop. “Bovendien waren wij ervan overtuigd dat De Treffers het hoge tempo van de eerste helft nooit de hele wedstrijd zou kunnen volhouden”, aldus Zethof.

Toch was de eerste grote kans er direct na rust weer voor de thuisploeg. Vlijter zag zijn inzet in de 46e minuut van de lijn gehaald worden door de verdediging van Noordwijk. In het vervolg van de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht. Noordwijk kwam meer aan voetballen toe dan in het eerste bedrijf. Na een klein uur spelen was het spits Wendt die zijn ploeg zo maar op voorsprong had kunnen brengen. Randje buitenspel mocht de lange spits alleen op Kornelis af. Het was de doelman die als winnaar van de 1-op-1-situatie uit de strijd kwam.

Via de wissel Gyasi voor Bouaghlafen bracht Echteld vers bloed in zijn voorhoede. De Treffers bleef ook dreigend maar er moest uiteindelijk een verdediger aan te pas te komen om het verschil te maken. Via een aanval over links kwam de bal uiteindelijk op de rechterhoek van de zestienmeter voor de voeten van rechtsback Tjeu Langeveld. De enige Groesbeker in de ploeg van De Treffers zag zijn harde schuiver in de verre hoek achter doelman Jansen ploffen (1-0).

Slotoffensief

In het resterende kwartier van de wedstrijd moest De Treffers langzaam maar zeker iets verder achteruit. Met vier wissels bracht trainer Zethof nieuw elan in zijn ploeg. De lange Dylan Rietveld werd naar het front gestuurd en het credo was pompen of verzuipen. Het slotoffensief van Noordwijk was na afloop ook nog volop voer voor discussie. In de 89e minuut was het Jesper de Vré die duidelijk aan zijn shirt vastgehouden in het strafschopgebied naar de grond ging. Scheidsrechter Tunnissen stond er met zijn neus bovenop maar wuifde de situatie weg. Dit tot woede van de meegereisde supporters van de gasten. Ook de vier minuten blessuretijd wist de thuisploeg te overleven.

Na afloop sprak trainer Zethof van Noordwijk over een verdiende overwinning voor De Treffers. “Dit is één van de betere ploegen uit de Tweede Divisie, dus geen schande om van te verliezen.”