REPORTAGE | Quick Boys pas in extremis langs OFC

Een zonovergoten Oostzaan en een groot aantal meegereisde supporters: het zijn de ideale omstandigheden voor een mooie voetbalmiddag. Toch stelde de wedstrijd tussen OFC en Quick Boys flink teleur. Diep in de blessuretijd scoorde Ivailo Staal het winnende doelpunt voor de Katwijkers, maar de negentig minuten ervoor hadden de toeschouwers beter wat verder door kunnen lopen op de Twiskeweg. De intocht van Sinterklaas had namelijk meer vermaak geboden dan de wedstrijd zelf.

OFC beëindigde vorige week een reeks van negen verloren wedstrijden op rij en pakte een punt tegen Scheveningen. De ploeg van Pieter Mulders behaalde op Houtrust het vijfde punt van dit seizoen. Quick Boys haalde tegelijkertijd hard uit op Nieuw Zuid en stuurde Excelsior Maassluis met een 7-2 nederlaag naar huis. Het zal voor niemand als verrassing komen dat de viermaal trefzekere El Kachati ook tegen OFC aan de basis zou staan. Aleksandar Bjelica keek vanaf de bank toe.

Van een club die een week eerder met grote cijfers uithaalde tegen een ploeg uit het linkerrijtje, zou je op voorhand misschien verwachten dat een wedstrijd tegen de hekkensluiter een kansenfestijn moet opleveren. Niets bleek minder waar: OFC en Quick Boys konden de (neutrale) toeschouwer niet of nauwelijks vermaken. De meegereisde supporters uit Katwijk maakten er zelf een feestje van op de hoofdtribune, maar op het veld bleef deze sfeer uit.

Gezapige eerste helft

Geheel kansloos was de eerste helft niet. Quick Boys kwam via Danny van den Meiracker en Ravelino Junte het dichtstbij een openingstreffer en namens de thuisploeg was Niels Springer het dreigendst. Op slag van rust lukte het de Katwijkers wel nog om tot scoren te komen. Van den Meiracker werkte een voorzet vanaf rechts binnen en zette zijn ploeg daarmee op 0-1.

Quick Boys was in de eerste helft de betere ploeg, maar wist niet te imponeren. In het eerste kwartier na rust bleef dat zo, maar daarna zou OFC wat vaker het initiatief nemen. De ploeg van Edwin Grünholz verzuimde de voorsprong uit te breiden en gaf OFC daarmee de mogelijkheid om de Katwijkers pijn te doen. Een 0-2 van Quick Boys werd afgekeurd en aan de overkant vonden in het strafschopgebied van Paul van der Helm ook een paar hachelijke momenten plaats.

Slotfase levert vermaak

Het was wachten op een gelijkmaker, die acht minuten voor tijd ook viel. Invaller Soufian Reclaoui schoot de gelijkmaker op het scorebord uit een hoekschop en bracht zijn ploeg daarmee dicht bij een resultaat. De slotfase was de enige periode van de wedstrijd die nog iets van vermaak opleverde. Beide ploegen gingen op zoek naar het winnende doelpunt, wat een spannend slot opleverde.

In de blessuretijd was Quick Boys de meest dreigende ploeg, maar tot twee keer toe wist doelman Agyei OFC op fraaie wijze in leven te houden. De derde keer zou hem echter fataal worden. Ivailo Staal kopte hard raak vanuit een hoekschop van Nick Runderkamp en bracht de meegereisde supporters in extase. Dit late doelpunt maakte een hoop goed voor de Katwijkse fans, maar voor de rest van de toeschouwers was het een ronduit nare middag. De intocht van Sinterklaas had een goed alternatief geweest. Eindstand in Oostzaan: 1-2.