Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | DOVO loopt rood aan en verliest van ACV

De wedstrijd tussen DOVO en ACV van zaterdag was er één die men aan de rode zijde van het Panhuis snel zal willen vergeten. Niet alleen werd er met 1-2 verloren van de koploper, maar DOVO eindigde het duel ook nog eens met drie rode kaarten, waarvan er één was voor trainer Florian Wolf.

Tweeënhalf uur
In een ijskoud en mistig Veenendaal werd door scheidsrechter Jonathan van Dongen om 14:30 uur gefloten voor het begin van de topper tussen DOVO en ACV. Tweeëneenhalf uur later volgde pas het eindsignaal van een wedstrijd die bol stond van de incidenten waarbij ook na het laatste fluitsignaal de rust nog niet wedergekeerd was. Op de weg van het speelveld naar de kleedkamers ontstond er weer onenigheid tussen de beiden teams met wat duw en trek werk.

Fantastische openingstreffer
De eerste mogelijkheid was voor DOVO, in de achtste minuut was het Shaquille Prijor die met een omhaal van net buiten het zestien meter gebied de bal over het doel van ACV-doelman Enver Spijodic schoot. Twee minuten later was het wel raak, Anil Mercan schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een fraaie boogbal in de rechter bovenhoek (1-0). In de zeventiende minuut kreeg ACV een nieuwe klap te verwerken toen aanvoerder Luka Prljic met een blessure het speelveld noodgedwongen moest verlaten. De verdediger werd vervangen door Lars Dijk. Drie minuten later lag het spel wederom stil nadat Boy Spijkerman en Lars Rebergen met de hoofden tegen elkaar aan gekomen waren. Laatstgenoemde kon niet verder en werd vervangen door Tom van der Neut.

Geen strafschop
Na de voorsprong was het spelbeeld duidelijk, ACV zocht de aanval en DOVO loerde op de counter. Dit leverde in eerste instantie geen grote kansen op. In de 36ste minuut kreeg Nick Hak de gele kaart na een forse overtreding op Lars Dijk die daarvoor een blessurebehandeling nodig had, maar de wedstrijd wel kon vervolgen. Even later resulteerde een fout van een verdediger van DOVO in een schietkans voor Gijs Jasper, maar zijn inzet werd van richting veranderd waardoor het geen treffer opleverde maar slechts een corner. Deze hoekschop leverde vervolgens voldoende discussie op omdat heel ACV van mening was dat er hands gemaakt zou zijn door een speler van DOVO. De arbiter liet echter doorspelen.

Gestaakt
Twee minuten later sloeg de vlam in de pan nadat ACV-speler Yassine Abouzraa naar de grond ging. Er ontstond een opstootje, met het welbekende duwen en trekken aan elkaar, waar alles en iedereen op het veld zich mee ging bemoeien. De scheidrechter voerde daarna overleg met een van zijn assistenten en hij toonde Nick Hak de rode kaart en moest DOVO dus verder spelen met tien man. Dit leverde nog meer onrust op tussen de lijnen, maar ook daarbuiten zodat de scheidsrechter besloot het duel tijdelijk te staken in de 42ste minuut. Vijfentwintig minuten later werd het duel weer hervat . Het duel was nog maar even bezig toen er door een speler van ACV een harde overtreding werd gemaakt op Max den Boer. Direct daarna werd trainer Florian Wolf door de scheidsrechter met rood weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. In de eerste helft kreeg ACV nog twee mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar Jeroen vrolijk wist het afstandsschot van Abouzraa te keren en Jaap van Dijken kopte de bal vanuit een corner niet tussen de palen maar over het doel. De ruststand in Veenendaal was 1-0 in het voordeel van DOVO, maar dat zou je door alle ontwikkelingen op het veld bijna vergeten zijn op te merken.


Doelpunten ACV
Het spelbeeld veranderde ook in het begin van de tweede helft niet, DOVO met tien man, moest vanzelfsprekend meer achteruit en ACV zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Die kwam in de 56ste minuut, op aangeven van Tapmahoe Sopacua schoot Giovanni Zwikstra de bal keihard binnen (1-1). Na de gelijkmaker was de eerste mogelijkheid voor DOVO, Anil Mercan zag zijn schot echter net naast het doel verdwijnen van ACV. Twee minuten later was het weer raak voor de uitspelende formatie. Nu was het Niels Grevink die na een subtiele kopbal van Sopacua de bal voor zijn voeten kreeg en keihard uithaalde en daarmee Vrolijk wist te passeren (1-2).

Derde rode kaart
DOVO toonde ondanks de achterstand en een man minder op het veld wel veerkracht, in de zeventigste minuut kwam Lulinho Martins één op één te staan met doelman Spijodic, maar laatstgenoemde kon de bal met de voet tegenhouden waardoor de 2-2 niet op het scorebord kwam te staan. De corner die daarna volgde leverde ook gevaar op, maar ook hier wist Spijodic reddend op te treden. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen werd een harde overtreding van Nick de Bondt op Justin Mulder bestraft met een rode kaart waardoor DOVO verder moest spelen met negen man. Hierna wist Jeroen vrolijk zijn ploeg nog in de wedstrijd te houden door meerdere keren redding te brengen. In de slotfase waren er door twee vrije trappen voor DOVO nog hachelijke momenten voor het doel van ACV, maar de gelijkmaker kwam er niet.

Weer opstootjes
ACV won dus met 1-2 tegen een aan het einde met negen man spelende DOVO. Na het laatste fluitsignaal ontstonden er weer opstootjes op het veld en op deze manier verlieten de twee ploegen het speelveld tweeënhalf uur na het beginsignaal van de scheidsrechter. Het was een hete middag in een ijskoud Veenendaal.