REPORTAGE | DVS’33 maakt einde aan ongeslagen reeks van FC Rijnvogels

Onder toeziend oog van assistent-trainer Stevan de Geijter heeft DVS’33 een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van negen wedstrijden van FC Rijnvogels. Op sportpark De Kooltuin hield de ploeg uit Ermelo lange tijd de angel uit de energieke promovendus met een uitblinkende Stef Nijland. Halverwege de tweede helft leek er dan ook met een 0-3 voorsprong geen vuiltje aan de lucht en was de Katwijkse thuisploeg nog niet of nauwelijks gevaarlijk geworden. Maar Rijnvogels zou Rijnvogels niet zijn als er toch nog een, in dit geval tamelijk onverwachte, slotfase uit zou rollen. Na wat wissels in het laatste halfuur kwam de ploeg van Thomas Duivenvoorden in twee minuten terug tot 2-3 waardoor de Katwijkse aanhang er weer even goed voor gingen zitten en de Ermelose aanhang toch wat last kreeg van billenknijpen. Uiteindelijk profiteerde DSV’33 diep in blessuretijd van de geboden ruimte en produceerde het met de 2-4 de genadeklap.

Tenniswedstrijd
De wedstrijd begon in een hoog tempo. Beiden ploegen probeerden hoog druk te zetten en de vaart er lekker in te houden. De toeschouwers waanden zich in een tenniswedstrijd waarbij de nek van links naar rechts ging. Tot veel kansen kwam echter het niet. Zeker niet voor de thuisploeg. Wanneer een aanval enigszins veelbelovend leek te worden gooide buitenspel roet in het eten. De eerste daadwerkelijke kans kwam van de voet van Frank Olijve. Zijn pegel ging net naast. Omar el Ghazouani kon uit een corner bij de eerste paal na een kwartier voor gevaar stichten maar trof doelman Yannic Augustinus op zijn pad. Een paar minuten later een soortgelijke situatie met Ghazouani als jager en de Katwijkse doelman als spelbreker. De Rijnvogels speelde het eigen gebruikelijke spelletje, maar daar had DVS’33 wel een antwoord op en dus bleven de spaarzame kansen louter voor de bezoekers. Vier minuten voor de rust was het wel raak. Verdediger Kasper Michel was wat ongelukkig in het wegwerken van de bal en Stef Nijland profiteerde optimaal. Zijn inzet was onhoudbaar voor Augustinus: 0-1. Diezelfde Nijland testte kort daarna met een schot vanaf zeker 30 meter nogmaals de vuisten van de Katwijkse goalie.

Knock-out
In de rust werd één wissel toegepast door de thuisploeg, zij het een defensieve. Vincent Noordam moest plaatsmaken voor nieuweling Julian Jansen. DVS’33 bleef ook in het tweede bedrijf geconcentreerd en profiteerde al snel van de iets grotere ruimte die geboden werd. Aanvoerder Tarik Evre vond de ruimte aan de rechterkant van het veld en bediende Stef Nijland die in minuut 54 de verre hoek vond: 0-2. Nog geen minuut later leek de ploeg uit de Veluwe de knock-out uit te delen. De grote ruimte achter de Katwijkse defensie werd optimaal benut. Lars van Wetering stond duidelijk buitenspel, maar de bal ging uiteindelijk naar de niet vanuit buitenspel vertrokken en snellere aanvaller Lars Huber. De verwarring bij de thuisploeg zorgde ervoor dat Huber de bal in een leeg doel kon tikken. Als kind ging je dan op de knieën de bal met het hoofd over de doellijn tikken, maar de speler van DVS’33 was sportiever. Met 0-3 leek de wedstrijd gespeeld. Leek.

Gouden wissels
Na de 0-3 greep Thomas Duivenvoorden in. De onzichtbare Julian Dobbe werd samen met aanvoerder Dirk-Jan van de Oever gewisseld. De laatste overigens min of meer gedwongen, want helemaal okselfris ging de verdediger niet op de bank zitten zo leek het. Invallers Dennis Bakker (terugkomend van een blessure) en Sieb Rutgers (publiekslieveling) zorgde direct voor de ommekeer. Tot de 0-3 kon de thuisploeg nauwelijks aanspraak maken op een goal, maar een prima actie van Bakker aan de rechterkant die uitmondde in een voorzet werd knap door mede-invaller Rutgers achter doelman Daan Huiskamp gewerkt: 1-3. Er kwam weer wat geloof terug met nog 23 minuten op de klok. Dat geloof was volledig terug toen een minuut later Sieb Rutgers werd gevloerd en arbiter niet anders kon dan naar de stip wijzen. Dennis Bakker faalde niet vanaf 11 meter en de thuisploeg was met 2-3 volledig terug in de strijd. Al meerdere keren was de thuisploeg dit seizoen in de slotfase tot grote dingen in staat, maar DVS’33 bleef overeind. De kwalitatief betere ploeg hield het koppie erbij en bleef bij de alles-of-niets tactiek van de tegenstander overeind en gevaarlijk. Vlak na de 2-3 kon Ghazouani draaien om zijn as met de bal aan de voet en een hoek uitzoeken. Hij schoot echter recht tegen de doelman aan.

Genadeklap
In de voorlaatste minuut was de hardwerkende, maar verder niet heel bepalende, Roy van Leeuwen het dichtstbij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging net over. Een duel tussen Leonard de Beste een aanvoerder Tarik Evre, waarbij beide spelers kwamen inglijden voor één en dezelfde bal leverde nog wel een nare en vooral pijnlijke blessure op voor de aanvoerder van de Ermeloërs. Diep in blessuretijd besliste de al eerder kans op een goal hebbende Omar el Ghazouani de eindstand op 2-4. Een terechte overwinning uiteindelijk, want tot de 1-3 was er niets aan de hand voor de interim-interim trainer Stevan (geen typefout) de Geijter. De andere oefenmeester Duivenvoorden baalde uiteraard van de verliespartij, maar noemde tegenstander DVS’33 wel de ploeg met de meeste kwaliteit in de Derde Divisie en kon dus wel leven met de uitslag. Beide ploegen komen hiermee uit op 22 punten, maar net als de Tweede Divisie zijn ook de verschillen in de Derde Divisie Zaterdag na 13 speelrondes bizar klein.