REPORTAGE | Eénrichtingsverkeer tussen Katwijk en IJsselmeervogels eindigt in 4-0

Eén dreigend moment voor de goal van Jean Paul van Leeuwen in de derde minuut van de wedstrijd. Meer gevaar viel er niet te noteren voor IJsselmeervogels op sportpark De Krom. De noodlijdende bezoekers konden een helft lang enigszins mee met Katwijk, maar kwamen over negentig minuten kwalitatief simpelweg te kort om het Katwijk moeilijk te maken, 4-0.

Eén voorzet van Daniel van Son dus, die onder druk van Kevin Sterling bij de tweede paal tot corner verwerkt moest worden door de Katwijk-defensie. Na dat ene moment was het 87 minuten tegenhouden geblazen voor IJsselmeervogels. Omdat Katwijk tot de rust het tempo te weinig wist te combineren met zorgvuldigheid en de Rooien redelijk gedisciplineerd verdedigden bleef de schade tot de rust beperkt tot slechts één Katwijkse treffer.

Frommelgoal

Wellicht was het daarom juist des te pijnlijker dat die goal niet kwam uit één van de momenten dat Katwijk voetballend tot een kans kwam. De Krombewoners konden via Kay Blokland uit een corner, Mukhtar Suleiman met een schot van de rand van het strafschopgebied, Robin Schulte die van dichtbij voorlangs schoot en een voorzet van Suleiman die net gemist werd door Tim Freriks gevaar stichten voor het doel van Jaimy Schaap. Het was echter een frommelgoal van Schulte, uit een vrije trap van Rick van der Meer, die de goalie van IJsselmeervogels kort voor rust deed capituleren.

Nieuw elan dankzij van Mil

Beide trainers besloten in de rust een wissel toe te passen. Gert Jan Karsten moest Kai Heerings, die geblesseerd was geraakt, vervangen door Adil Haian. Anthony Correia bracht, met het inbrengen van Kilian van Mil voor Robbert Susan, echter nieuw elan in de aanval van Katwijk.

Van Mil, die zijn basisplaats was kwijtgeraakt aan Suleiman, was bij vlagen ongrijpbaar voor de defensie van IJsselmeervogels en bovendien bij alle drie de Katwijkse goals na rust betrokken. Vier minuten na rust werd de Haagse buitenspeler via een knappe combinatie vrijgespeeld in het zestienmetergebied en stelde hij Suleiman in staat in om de 2-0 op het bord te schieten. Tien minuten voor tijd werd van Mil zelf goed weggestoken door Schulte en nam hij de derde Katwijkse treffer voor zijn rekening. Even later bediende hij invaller Ahmed el Azzouti, die voor de 4-0 eindstand tekende.

De overwinning had met iets meer accuratesse nog hoger in het voordeel van de Krombewoners uit kunnen vallen, maar omdat Schaap een aantal keren zijn mannetje stond bleef de nederlaag voor IJsselmeervogels cijfermatig nog binnen de perken. De krachtsverhouding tussen de regerend kampioen en de recordkampioen was echter kort en bondig samen te vatten: het was éénrichtingsverkeer op sportpark De Krom.