VERSLAG | Sportlust’46 kan titelaspiraties in de koelkast zetten na ruime nederlaag bij Hoek

Ondanks het feit dat er nog negen wedstrijden te spelen zijn in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal mag men er na speelronde 25 toch wel van uit gaan dat Sportlust’46 zich niet meer zal mengen in de strijd om plaats één. De ploeg uit Woerden ging zaterdag met duidelijke cijfers onderuit tegen een veel beter spelend Hoek (4-0) waar Steve Schalkwijk maar weer eens tekende voor twee treffers.

Drie weken geleden zag de wereld er anders uit voor Sportlust’46 dat in een strijd met GVVV en ACV zou gaan beslissen wie er aan het einde van het seizoen de schaal boven het hoofd mocht houden. Het liep echter helemaal anders, de topper bij GVVV liep uit op een debacle (6-0 nederlaag) en een week later wist men ook niet te winnen van degradatiekandidaat Excelsior’31 (0-0). Deze zaterdag moest het dus gaan gebeuren tegen Hoek en ook nu was er eigenlijk geen sprake van een echte wedstrijd omdat de thuisploeg beter speelde en uitermate scherp was in het benutten van de kansen. Door deze nederlaag staat Sportlust’46 nu vijfde met een achterstand van zeven punten op koplopers GVVV en ACV uit Assen.

Hoek kwam al na zes minuten spelen aan de leiding door een benutte strafschop van Steve Schalkwijk, hij schoot de bal in de linkerhoek van het doel terwijl doelman Antonioli naar de andere zijde dook (1-0). Aanleiding van de strafschop was een pass van Impens op Giovanni Delannoy die gestuit werd door Van der Voort. Het zag er vooral uit als een onbesuisde actie, maar er was geen twijfel mogelijk dat de bal daarvoor op de stip gelegd moest worden. Iets meer dan tien minuten later verdubbelde Hoek de voorsprong, Schalkwijk kon met een verdediger in zijn rug de bal aannemen en gaf vervolgens een mooie pass binnendoor op de inlopende Mathieu De Smet die daarna de doelman van de tegenpartij wist te passeren (2-0). De thuisploeg was beduidend sterker dan Sportlust’46 wat in zijn spel terug deed denken aan de recente uitwedstrijd tegen GVVV.

Na iets minder dan een half uur spelen waren de gasten wel dichtbij de aansluitingstreffer die misschien voor de ommekeer had kunnen zorgen. Het zat Sportlust’46 echter niet mee in deze situatie, Marley Berkvens zag zijn goed genomen vrije trap tegen de paal terechtkomen en de daaropvolgende rebound werd van de lijn gehaald. In het vervolg van de eerste helft volgden er wat mogelijkheden aan beiden zijden, maar waren vooral de aanvallen van Hoek gevaarlijker. Dat resulteerde op slag van rust ook nog in de 3-0 van
Giovanni Delannoy in het voordeel van Hoek.

De derde treffer van de middag voor Hoek was de beslissing van de wedstrijd en dat was in alles te merken. Sportlust’46 probeerde het nog wel, maar Hoek speelde veel makkelijker en was in vlagen heer en meester op het veld. Niet vreemd natuurlijk met een riante 3-0 voorsprong in de broekzak. In de 72ste minuut bepaalde Schalkwijk de eindstand op 4-0, hij passeerde in een één tegen één situatie de doelman van Sportlust’46 en schoot vervolgens uit een lastige hoek raak (4-0).