REPORTAGE | FC Lisse heeft titel voor het grijpen, GOES dicht bij degradatie

Het contrast kon niet duidelijker zijn dan zaterdagmiddag op Ter Specke in Lisse te zien was. Een koploper op weg naar een kampioenschap tegen een rode lantaarndrager op weg naar degradatie. FC Lisse had weinig tijd nodig om op voorsprong te komen en liep uit naar 4-0 door af en toe een van de kansen af te maken.  GOES kwam spaarzaam voor het doel van de Lissenaren maar was daar dan niet slagvaardig genoeg om in ieder geval de eer te redden.

Trainer Kevin Hollander van de gasten besefte dat het een kansloze expeditie was geweest. “Het betekent dat wij de laatste drie wedstrijden zullen moeten winnen. Het toeval wil dat wij tegen de drie komende  tegenstanders, SteDoCo, ACV en DOVO, eerder dit seizoen hebben gewonnen. Een puntje hier zou een bonus zijn geweest”.

Bonuspuntje

Dat bonuspuntje werd al na amper 10 minuten een moeilijke zaak. Tom Noordhoff nam op rechts een hoekschop en dus meldde David Verwey zich in de frontlinie. De kopspecialist van de Bollenstreekbewoners moest in dit geval nog bukken om koppend af te ronden, maar deed dat met verve, 1-0.

Lisse reeg vervolgens de kansen aaneen zonder de tweede treffer op het scorebord te zetten. Zo werd Enzo Stroo de ruimte in gestuurde maar schoot hij alleen voor doelman Matthew Lentink net naast, plukte de doelman een kopbal van Bormann uit de hoek, misten Toon Zwetsloot en achter hem Enzo Stroo op een haar na een strakke voorzet van Jaap Zwetsloot en tikte Lentink een schot van Marengo net over de lat. Tussen al dat Lisser geweld door kwam GOES ook eenmaal in scoringspositie. Na een aanval over rechts lag de bal plots voor de voeten van Francis Kabwe Manengela. Hij kwam niet verder dan een rollertje dat Cummins kon oprapen.

2-0

Na 33 minuten maakte Ludcinio Marengo definitief een einde aan de aspiraties van de Zeeuwen. Bij zijn dreiging rechtsback Julian van de Kreeke uit te spelen gleed laatstgenoemde weg en dat gaf Marengo voldoende ruimte om doeltreffend uit te halen. Laatstgenoemde kreeg kort voor rust zelfs nog een kans op de 3-0 echter nu vond hij Lentink op zijn weg.

Lentink voorkomt monsterscore

Het spelbeeld werd er na de pauze niet anders op. Lisse had de bal, zette aanval op aanval op en in feite was het wachten op de 3-0. Die bleef vooral dankzij Matthew Lentink nog best lang uit. Kopballen van Verwey uit dode spelmomenten, een mooi indraaiend schot van Tom Noordhoff, Enzo Stroo die 1 op 1 met de keeper kwam, hij hield alles bekwaam uit zijn doel. Tot Raymond Bronkhorst Reggie Schaap in het team bracht. Tom Noordhoff slingerde een vrije trap vanaf de rechterkant over de hele, Schaap controleerde perfect en de inlopende Enzo Stroo werd op maat door de invaller bediend, 3-0.

Lisse bewaarde het beste tot het laatst. Een vlotte aanval die aan de linkerkant werd opgestart bracht Klijbroek en Stroo tot een knappe 1-2 combinatie dwars door het hart van de Zeeuwse vedediging. Klijbroek maakte beheerst af: 4-0.

Bronkhorst was er tevreden mee alhoewel hij toch enige verslapping constateerde na een half uur. “Maar dat bracht ons niet in de problemen. Na rust ging het weer prima en zijn we niet meer in de problemen gekomen. We wachten nu af wat Sparta Nijkerk dinsdag doet”. En daarmee is meteen de apotheose van dit seizoen in de derde divisie zaterdag aangeduid. Mocht Sparta Nijkerk dinsdag bij Ajax verliezen dan is dat de laatste club die Lisse niet meer in kan halen en is laatstgenoemde meteen kampioen. Pakt Nijkerk 1 of 3 punten in Amsterdam dan zal Lisse woensdag a.s. minimaal eenzelfde resultaat bij Harkemase Boys moeten halen dan de Nijkerkers in Amsterdam om zich kampioen te mogen noemen. Dan immers blijven de 7 punten verschil in tact. Voor Lisse geldt dat het na de wedstrijd bij Harkemase Boys nog herkansingen achter de hand heeft tegen Staphorst thuis en in de derby bij VVSB.