Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Geen winnaar(s) bij SteDoCo en Barendrecht in topduel

Op papier was het dé topper in Derde Divisie Zaterdag deze speelronde. Het duel tussen de nummer drie op de ranglijst, SteDoCo en nummer vier Barendrecht. Om in het spoor van koploper GVVV te blijven was het voor beide teams een must om te winnen. Het leek alsof deze last als een deken over beide ploegen hing. Er viel weinig te genieten aan de Groenweg in Hoornaar. Nauwelijks tot geen hoogtepunten, ook geen goals en dus verlieten de toeschouwers na afloop teleurgesteld de tribunes.

Het was SteDoCo dat als beste uit de kleedkamer kwam. In het eerste kwartier wist de ploeg van trainer Rick Adjei een drietal kansjes te creëren. De grootste daarvan was een inzet van spits Joran Schröder die van de doellijn werd gehaald. Na afloop gaf de trainer van de thuisclub Adjei toe dat zijn ploeg in die fase had moeten toeslaan.

Enige redding De Fockert

Na dit Hoornaars kwartiertje was de wedstrijd in evenwicht. Er ontwikkelde zich een rommelig duel waarin beide ploegen moeite hadden om langdurig balbezit te houden. Vlak voor rust moest doelman Maarten de Fockert zijn enige redding van de middag maken op een inzet van spits Robbert Olijfveld.

Na de thee was het de ploeg van trainer Leen van Steensel die als beste uit de kleedkamer kwam. Barendrecht raakte wat vaster aan de bal. Hierdoor wisten de gasten ook een soort van druk te krijgen op de defensie van de thuisploeg. Helaas voor het publiek was ook dit maar van korte duur.

Na een klein uur spelen besloot scheidsrechter Stijn van Zuilichem om aanvoerder Stanley Husen van Barendrecht zijn tweede gele kaart te geven. ,,Als de scheidsrechter in de geest van de wedstrijd had gefloten en had aangevoeld had hij deze gele kaart niet hoeven geven”, aldus beide trainers na afloop.

SteDoCo doet weinig mee numerieke overtal

Met nog een half uur op de klok kreeg SteDoCo het initiatief van de wedstrijd in de schoot geworpen. De elf van trainer Adjei deden er echter weinig mee. Barendrecht besloot om nog compacter te gaan spelen en deelde hier en daar, met name door invaller Tren Drexhage wat speldenprikjes uit.

Toch moesten de toeschouwers nog één keer opveren in de slotfase. In de blessuretijd kreeg invaller Max van Dijk een voorzet duidelijk tegen de hand in het strafschopgebied. Scheidsrechter van Zuilichem was waarschijnlijk de enige die dit gemist had. Zo eindigde de wedstrijd die vooraf een topper was in een bloedeloze 0-0.

‘Weg is nog lang’

Met dit gelijke spel en de winst van GVVV in Zeeland raken zowel SteDoCo als Barendrecht verder achterop bij de koploper. Echt druk maakten beide trainers zich daarover niet na afloop. ,,De weg naar het einde is nog lang. De competitie wordt niet beslist in de onderlinge duels tussen de topploegen, maar tegen de kleinere ploegen. In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen”, aldus Adjei en Van Steensel.