Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | GVVV komt niet echt in de problemen tegen Excelsior ’31

GVVV mag zich na speelronde negentien weer lijstaanvoerder noemen van de Derde Divisie Zaterdag. De ploeg uit Veenendaal liet tegen hekkensluiter Excelsior ’31 zien dat er niet voor niets een enorm verschil is op de ranglijst tussen beiden ploegen (3-1).

Afgekeurde treffer
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheid was al na vier minuten spelen voor Byron Burgering, zijn inzet werd echter gekeerd door Excelsior’31-doelman Amos Wesseh. De daaropvolgende hoekschop van Barry Maguire leverde gejuich op van het thuispubliek. De bal verdween direct in het doel, maar de scheidsrechter was van mening dat er een overtreding aan vooraf gegaan was.

Geen openingstreffer dus terwijl het mij, staande op korte afstand van de situatie, toch een geldig doelpunt leek te zijn. De arbiter krijgt natuurlijk het voordeel van de twijfel omdat ik in het verleden niet verder kwam dan het fluiten van wat jeugdwedstrijdjes. Het was allemaal echter wel de start van een offensief van GVVV, waar in de eerste twintig minuten vooral de al genoemde Burgering een hoofdrol voor zich op wist te eisen. Hij was zijn directe tegenstander telkens de baas en was onder andere met een schot van afstand dichtbij de 1-0, zijn inzet ging echter net over het doel.

Verrassende voorsprong
Het wachten was op de eerste treffer van GVVV, maar het liep even anders dan verwacht voor de thuisploeg. In de 24ste minuut verloor Potjes de bal waardoor er een grote kans ontstond voor Seppenwolde. Doelman Van Willige kwam echter als winnaar uit de strijd in de één tegen één situatie. Direct daarna was het weer Burgering die vanaf links op wist te stomen en een mooie voorzet gaf op de instormende Latif. De bal ging echter naast het doel van Wesseh.

In de 31ste minuut was het dan eindelijk wel raak, maar wel voor de ploeg die daar gezien het spelbeeld het minste recht op had, Excelsior’31. De aanval afgerond door Seppenwolde was er echter een van grote schoonheid (0-1). GVVV raakte niet van slag door de achterstand en twee minuten na de treffer van Excelsior’31 moest doelman Wesseh weer handelend optreden, nu was het een inzet van Latif die hij onschadelijk wist te maken. In de slotfase van de eerste helft, die wat langer duurde door meerdere blessures aan de zijde van de uitspelende ploeg, wist GVVV de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Eerst kopte Dilrosun in de 44ste minuut de bal vanuit een hoekschop binnen (1-1) en in de 47ste minuut was het Vergara Berrio die na een mooie individuele actie in het strafschopgebied op fraaie wijze de bal binnen wist te krullen (2-1).

Hoekschop
De eerste tien minuten van de tweede helft was het GVVV dat de bovenliggende partij was waarbij men echter alleen met afstandsschoten wat gevaar wist te stichten. Invaller Quincy Veenhof leek na exact een uur voetballen het duel beslist te hebben, maar zijn treffer werd afgekeurd door de dienstdoende scheidsrechter. De minuten daarna was het doelman Wesseh die zijn ploeg in de wedstrijd wist te houden met enkele goede reddingen. In de 64ste minuut kwam daar dan toch de verdiende 3-1. Maguire nam de corner vanaf de linkerzijde van het speelveld en zag dat zijn inzet rechtstreeks het doel in ging, iedereen van Excelsior’31 verzuimde het om de bal aan te raken. Twee minuten later kreeg Seppenwolde een kans om op doel te koppen, maar hij zag zijn inzet over het doel verdwijnen.

Controle en debutanten
In de laatste vijfentwintig minuten controleerde GVVV de wedstrijd en kreeg het nog kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Burgering was onder andere dichtbij een treffer, maar zag de bal op de lat verdwijnen in plaats van in het doel. GVVV pakte terecht de drie punten tegen Excelsior’31. Brinkman maakte in de tweede helft zijn debuut voor de ploeg uit Veenendaal en bij Excelsior ’31 mocht aanwinst Carlos Tomas da Silva in de basis starten. De centrale verdediger maakte vooral in de eerste helft een zeer sterke indruk.