REPORTAGE | Onherkenbaar DOVO hard onderuit tegen sterk spelend Sportlust’46

DOVO begon zaterdagmiddag om 14:30 uur aan de regioderby tegen Sportlust’46 als lijstaanvoerder, maar na iets meer dan negentig minuten voetbal was de ploeg terug te vinden op plaats vijf in de Derde Divisie. Een sterk spelen Sportlust’46 rekende met duidelijke cijfers af met DOVO dat het niveau van de voorgaande weken niet wist te halen (1-4).

Snelle openingstreffer
De gasten uit Woerden kwamen na vijf minuten spelen al op voorsprong in Veenendaal. Een vrije trap vanaf de linkerzijde van het veld kwam terecht bij Youri Duijsterhof die de bal hard met de binnenkant van de voet langs doelman Jeroen Vrolijk schoot (0-1). Het was duidelijk dat DOVO snel een antwoord wenste te geven op de vroege voorsprong en het begon druk te zetten op de verdediging van de tegenstander. Dit leverde echter geen uitgespeelde kansen op voor de thuisploeg. Sportlust’46 leek een versnelling hoger te spelen en men wist elkaar makkelijk te vinden, iets wat op dat moment bij DOVO duidelijk minder het geval was. In de 21ste minuut was het Ahmed Al Mahdi die zijn directe tegenstander op snelheid de baas was, vervolgens naar binnen sneed en werd aangetikt door de verdediger van DOVO. De arbiter wees direct naar de stip en Mo Bendadi nam plaats achter de bal, de middenvelder stuurde doelman Vrolijk naar de verkeerde hoek en schoot de 0-2 binnen.

Onmachtig
De tweede treffer van de middag kwam als een mokerslag binnen bij DOVO dat geen enkele vuist kon maken of tot kansen wist te komen. Tot overmaat van ramp voor de roodhemden wist Sportlust’46 ook nog de derde treffer van de middag te maken in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Vanuit een goed genomen hoekschop wist Youri Duijsterhof de bal binnen te koppen waardoor op het scorebord een tussenstand van 0-3 kwam te staan. Even was er nog een opleving van DOVO toen in de 42ste minuut Max den Boer een fraaie kans kreeg maar zijn kopbal verdween in de handen van doelman Antonioli. Even later werd er gefloten voor de rust en was er duidelijk werk aan de winkel voor DOVO-trainer Florian Wolf om zijn team weer op de rit te krijgen voor de tweede helft.

Weinig te genieten
Direct na de pauze verschenen er drie nieuwe spelers in het team van de thuisploeg. Yannick Zeeman, Lars Rebergen en Nick Hak kwamen in het veld voor de in de kleedkamer achtergebleven Tom van der Neut, Max den Boer en Shaquille Prijor. Dit resulteerde echter niet in een totaal ander wedstrijdbeeld. Door de tussenstand was het voor Sportlust’46 niet noodzakelijk om net zo fel en scherp te spelen als in het eerste bedrijf en DOVO was niet in staat om te brengen wat het dit seizoen vaak wel wist te leveren. Daardoor was er in het eerste kwartier na rust weinig te genieten voor de mensen rondom het veld. Daarna kreeg Sportlust’46 nog enkele mogelijkheden waarbij Al Mahdi het geluk net niet aan zijn zijde had en zag Nick Hak van DOVO zijn kopbal verdwijnen over het doel.

Uitstekend spelend Sportlust’46
In de zeventigste minuut was het dan wel weer raak en wederom voor Sportlust’46. Wessel Meiring schoot de bal van buiten het zestienmetergebied fraai binnen waardoor het verloop van de wedstrijd verder helemaal een formaliteit was (0-4). Zeven minuten later profiteerde Ebbe Wenting van een verkeerde inschatting van doelman Antonioli, zijn kopbal verdween in het net waardoor DOVO de spreekwoordelijke eer wist te redden (1-4). DOVO zette nog aan voor nog een doelpunt, maar daar slaagde het niet in. Zaterdag werd duidelijk dat Sportlust’46 op dit moment een stapje verder is dan DOVO dat het niveau niet wist te halen van de afgelopen weken.

Foto’s: Jeroen van den Berg