Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Blauw Geel’38 zet in Gorinchem ongeslagen reeks voort

Al zeven competitiewedstrijden is Blauw Geel’38 op rij ongeslagen. Op één wedstrijd na werd zelfs alles gewonnen. Alleen Gemert bracht een smetje op deze reeks. Daar speelden de Veghelaren gelijk. Unitas is iets wisselvalliger. Er werd een zegereeks geboekt, maar om de twee a drie wedstrijden werden deze wel onderbroken door verlies. Dit duurde echter maar vaak één wedstrijd waarna er weer een overwinning geboekt kon worden. Deze reeks werd ook dit keer onderbroken en Blauw Geel kon zijn ongeslagen reeks voortzetten. Dit ging echter niet zonder slag of stoot.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Vanaf rechts kreeg Derde Divisie Zondag-topscorer Robert Mutzers gelijk een kopkans. Een voorzet kon worden gekopt richting de goal van Jordy Zielschot. De Veghelse goalie kon deze makkelijk pakken. Een kleine tien minuten later was het weer Unitas dat gevaarlijk kon worden. Najim Haddouchi kon de bal net buiten het strafschopgebied oppikken en uithalen na een corner. Het schot werd wederom verwerkt tot een hoekschop. Unitas bleef doordrukken en niet veel later was het Omar Boulamhayan die een bal vanaf zijn linksbackpositie naast de goal van Zielschot krulde.

Kort daarna meldde Blauw Geel zich voor het eerst voor de goal van Ronald Vlot. Een voorzet van Koen van der Zanden vanaf links was echter net te scherp waardoor Dave de Meij uit moeilijke positie kon schieten op doel. De bal ging dan ook over. Unitas kreeg daarna de grootste kans van de wedstrijd. Wederom Haddouchi die een schot kon lossen buiten het strafschopgebied. Zielschot werd wederom niet gepasseerd maar het schot kwam uit bij een Unitasbeen die uit kon halen. Er werd ruim over geschoten, waar overigens wel een Blauw Geel-been bij zat.

Blauw Geel  kon alleen het eerste doelpunt maken van de wedstrijd. Ben van den Nieuwenhof werd diep gestuurd door Jay van Boxtel en kon opstomen via rechts. Hij dribbelde het strafschopgebied in en wist de bal achter doelman Vlot krijgen. Tegen de verhoudingen in kwam Blauw Geel dus weer op gelijke hoogte. Unitas kreeg kort daarna wat kansjes onder andere via Mutzers. Toch kreeg Unitas de op dat moment de verdiende gelijkmaker. Via de kluts kwam de bal uiteindelijk bij Boulamhayan die in het strafschopgebied van Blauw Geel opdook. Hij kon de bal binnenwerken na een goed schot waar Zielschot de nodige moeite mee had.

In de tweede helft ging het spelbeeld naar hetzelfde doel. Het enige verschil was dat de keepers waren gewisseld. Vrij snel kreeg Koen van der Zanden een goede mogelijkheid maar kreeg de bal net niet goed genoeg mee. De volgende kans voor Blauw Geel was raak. Van den Nieuwenhof kon vanaf rechts de bal bij Dave de Meij brengen. Die kopte breed op Van der Zanden en die liep de bal zowat binnen.

Kort daarna was het wederom Van der Zanden. Dit keer kreeg hij een voorzet van Van den Nieuwenhof op rechts. Een harde, lage voorzet die door niemand werd geraakt behalve door Van der Zanden. Waardoor de stand vrij snel van 1-1 naar 1-3 ging. Het duel leek gespeeld na de 1-3. Blauw Geel probeerde nog wel wat en Unitas kon niet heel veel meer doen. Het enige opvallende was nog dat Najim Haddouchi rood kreeg wegens een slaande beweging richting Koen van der Zanden, waardoor Unitas nog met 10 man kwam te spelen. Het had uiteindelijk geen effect op de eindstand.

Een mooi voorproefje op het weekendvoetbal eindigde dus in een overwinning van de Veghelaren die zo hun achtste wedstrijd op rij ongeslagen bleven. Unitas blijft op de 6e plek staan. Dankzij een gelijkspel van OSS’20 afgelopen donderdag kan er geen club meer over Unitas heen.