REPORTAGE | Quick Boys zet goede reeks voort tegen ineffectief IJsselmeervogels

Het mag gezegd worden dat Quick Boys stevig van koers is veranderd na de wedstrijd tegen HHC Hardenberg van een maand geleden. De Katwijkers hebben op dit moment een behoorlijke reeks lopen en nemen het, net als dinsdag (ASWH, 2-0), weer op tegen een team dat lager geklasseerd staat. IJsselmeervogels kan op zijn beurt op Nieuw-Zuid voor de derde keer op rij winnen en daarmee wat meer afstand proberen te creëeren met GVVV en ASWH. Maar winnen op Nieuw-Zuid is niet zo makkelijk, zelfs niet als je het betere van het spel hebt. Dit heeft IJsselmeervogels zaterdag ook aan den lijve ondervonden.

De wedstrijd begint met een paar kleine kansjes voor Quick Boys. Tommy Bekooij lijkt na zeven minuten dreigend te worden, maar Daniël van Son onderschept de bal voordat er geschoten kan worden. Een minuut later geeft Jan Willem Kamp een goede bal op Darren Maatsen, maar mede dankzij de wind kan hij de bal niet controleren. Even later combineert Quick Boys aardig naar voren via Youssef El Kachati en Darren Maatsen, maar het is wederom Van Son die de aanval onschadelijk maakt.

IJsselmeervogels krijgt grote kansen

IJsselmeervogels komt na twaalf minuten meer in de wedstrijd en krijgt een enorme kans uit een standaardsituatie. Een hoekschop van Mike van de Laar wordt op doel gekopt door Danny van den Meiracker, maar Mohamad Mahmoed voorkomt de openingstreffer door de bal van de lijn te halen. Van den Meiracker zet Jerrel Hak een minuut later voor Paul van der Helm, maar de doelman van Quick Boys bewijst wederom zijn waarde door de inzet met zijn knie te stoppen. Van den Meiracker valt in de eerste helft positief op, omdat hij meerdere malen een aanval opstart met zijn goede passing.

Plaaggeest Van Duijn

Na twintig minuten krijgt IJsselmeervogels te maken met een oude bekende. Chima Bosman moet het veld geblesseerd verlaten en Edwin Grünholz brengt Levi van Duijn in. Van Duijn maakte zijn competitiedebuut in de heenwedstrijd eerder dit seizoen en besliste toen de wedstrijd in de blessuretijd. Quick Boys speelt na deze wissel in een 4-2-4 formatie, wat betekent dat de Katwijkers ruimte laten op het middenveld. IJsselmeervogels maakt hier in het restant van de eerste helft dankbaar gebruik van. Na iets minder dan een half uur spelen krijgen de bezoekers een grote kans om de score te openen. Jerrel Hak wordt aangespeeld en schiet op doel na goed combinatiespel tussen Ilias Houdouni en Van den Meiracker, maar Van der Helm pareert ook deze grote mogelijkheid.

Kans om zeep

Zeven minuten voor rust laat de thuisploeg weer van zich horen. Mahmoed kan gevaarlijk op doel schieten op aangeven van Maatsen, maar zijn schot gaat via Darren Rosheuvel over de achterlijn. De hoekschop die volgt wordt niet gevaarlijk, maar de counter die eruit ontstaat wel. Boudouni heeft de mogelijkheid om Van den Meiracker vrij te zetten voor de keeper, maar helpt een geweldige kans om zeep door de bal over de zijlijn te schieten. Beide ploegen zijn voor rust aan elkaar gewaagd, maar het verschil zal gemaakt moeten worden in de tweede helft.

Wissels

Het eerste kwartier na rust worden er geen grote mogelijkheden gecreëerd. Het enige dreigende moment is van IJsselmeervogels, maar Rosheuvel vergeet op doel te schieten. Na 57 minuten is het einde wedstrijd voor Steven Sánchez Angulo, die het veld geblesseerd moet verlaten. Hij wordt vervangen door Pieter Langedijk. Grünholz brengt Ricky van Haaren en Fernando Lewis in het veld, wat betekent dat Quick Boys weer meer bezetting heeft op het middenveld. De eerste kans na de wisselmomenten komt echter van de bezoekers, als een hoekschop van Van de Laar voor de voeten van Bradley Martis valt, maar hij niet raak kan schieten.

In de 62e minuut is het déjà vu voor IJsselmeervogels compleet. Van Duijn kopt de bal binnen uit een scherpe voorzet van Nigel Ogidi Nwankwo, wat betekent dat hij, net als eerder dit seizoen in Spakenburg, tekent voor de openingstreffer: 1-0. Kort daarop haalt Van Kleef ook de trekker over, maar schiet van grote afstand naast de goal van Jaimy Schaap. Een kwartier voor tijd is het aan Bekooij om de wedstrijd te beslissen, als Adil Haian zich verslikt in een lange bal. De Tommy Bekooij uit eerdere seizoenen had de bal snoeihard raak geschoten, maar de Tommy Bekooij die we van dit seizoen kennen schiet de bal hard over. Gert Peter de Gunst wisselt nog twee keer, maar IJsselmeervogels krijgt geen grote kansen meer in het vervolg van de wedstrijd. Quick Boys krijgt wel nog meerdere kansen om de voorsprong te verdubbelen en doet dat in de blessuretijd nog via invaller Mike van der Ban. Hij zet zijn lichaam stevig in een duel met Martis, maar mag van de scheidsrechter door en schiet de 2-0 vervolgens achter Schaap.

Gezien het spelbeeld is de 2-0 overwinning van Quick Boys misschien niet helemaal terecht. IJsselmeervogels heeft het verlies echter aan zichzelf te danken, aangezien de bezoekers minimaal drie enorme kansen niet hebben weten te benutten in de eerste helft. Gert Peter de Gunst is dan ook niet tevreden over de einduitslag, maar daar zal Edwin Grünholz niet minder gerust van slapen. Integendeel, aangezien Quick Boys op dit moment de vierde positie in handen heeft.