REPORTAGE | SteDoCo geeft Rijnvogels lesje in effectiviteit

Na de eerste twee wedstrijden in de huidige competitie van de Derde Divisie Zaterdag heeft men geenszins te klagen in SteDoCo-kringen. In de openingswedstrijd, vorige week in Ermelo tegen DVS’33, werd keurig gelijkgespeeld (0-0) en in het thuistreffen werd zaterdagmiddag debutant FC Rijnvogels uit Katwijk met niet minder dan 4-1 aan de zegekar gebonden. Bovendien een overwinning die volkomen verdiend was en waar niets op af te dingen viel. Of dat allemaal met groots voetbal gepaard ging? Nee, niet echt. Dat het treffen tegen Rijnvogels een bij voorbaat gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden lag echter ook niet echt in de lijn der verwachtingen.

Snelle openingstreffer
Natuurlijk was het enorme meevaller dat de ploeg uit Hoornaar al na precies 77 seconden een penalty kreeg. Akram Salhi, onopvallend opvallend aanwezig deze middag, werd ten val gebracht door Tom Bijen, waarna arbiter Luca Cantineau onverbiddelijk naar de stip wees. Joran Schröder maakte zijn eerste en bracht SteDoCo op 1-0. Of Akram ook inderdaad geraakt was door Tom Bijen? Dit zei de nieuweling van SteDoCo erover: “Eerlijk antwoord? Nee, ik werd wel uit balans gebracht, maar hij heeft me niet geraakt”.  Toen Joran Schröder 10 minuten later uit een voorzet van Elvio van Overbeek 2-0 scoorde, leek de buit al definitief binnen. Mede omdat Rijnvogels niet echt gevaarlijk werd behoudens een kopbal van Kasper Michel en een schot van Dennis Bakker. In beide gevallen kon doelman Lars Bleijenberg redding brengen. De goalie verving eerste doelman Maarten de Fockert, die voor zijn werk vijf dagen in het verre Amerika verbleef.

Losse teugels leveren tegenstreffer op
Toen Stedoco de teugels vlak voor rust wat liet vieren kwam hen dat duur te staan. Bij een van de Rijnvogels aanvallen tastte bijna iedereen achterin mis. Ook de SteDoCo-goalie die lijdzaam moest toezien dat een foutje van hem bij het uitkomen de ploeg uit Katwijk in de 40e minuut via een kopbal van Willem Schoonenberg weer in de wedstrijd bracht (2-1). SteDoCo kreeg op slag van rust nog wel een ideale kans om de marge toch weer op 2 te brengen. Eerst treuzelde Junior Ebobo te lang, haalde van Overbeek wel uit maar bracht Yannic Augustinus uiteindelijk redding.

Nekslag
In de tweede helft was het zaak voor de thuisclub om zo snel mogelijk de voorsprong uit te breiden. Dat gebeurde ook inderdaad. Weer was Akram Salhi belangrijk. In minuut 54 liet hij van zeker 30 meter een schot los dat Augustinus te machtig was (3-1). De strijd gestreden? Daar dacht Rijnvogels anders over. Men bleef het proberen. De voor Tom Bijen ingevallen Sieb Rutgers kwam centimeters tekort en een schot van Leonard de Best werd met een katachtige reactie door Bleijenberg tot corner verwerkt. Alweer was Akram Salhi de man die aan de basis stond van de 4-1, waarmee Stedoco Rijnvogels de nekslag toebracht. Zijn pas op Ebobo was precies op maat voor de van TEC-overgekomen 29-jarige voorhoedespeler. Deze aarzelde geen moment en zorgde voor 4-1.

Koploper op bezoek
Het pleit voor de Katwijkers dat zij de moed niet opgaven. Men bleef voetballend de aanval opzoeken; zonder succes. De drie punten bleven in Hoornaar en SteDoCo kan zich op gaan maken voor de eerste echte topper van het seizoen. Komende zaterdag wacht het nog ongeslagen Barendrecht in eigen huis.

Tevreden trainer
Rick Adjei was na afloop een tevreden trainer. “Ik vind dat we over het geheel genomen een goede wedstrijd gespeeld hebben. Het begin was goed; we hebben Rijnvogels direct onder druk gezet. Uiteraard is het een opsteker dat je na enkele minuten op voorsprong komt, maar je hebt ook kunnen zien dat wanneer wij even de teugels laten vieren de ploeg in de verleiding komt om circustrucjes uit te gaan halen. Hakballetje links, hakballetje rechts. Dat moet er uit; het moet allemaal nog een stuk zakelijker. Maar goed; met 4 uit 2 ben ik een tevreden trainer. Ik heb vandaag een heleboel goede dingen gezien”.