Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Unitas en JOS/Watergraafsmeer komen niet tot scoren

Of het door het heerlijke voorjaarszonnetje kwam weten we het niet; in ieder geval zat er niet veel spirit in het treffen tussen het Gorinchemse Unitas en het Amsterdamse Jos Watergraafsmeer in het wedstrijd in de Derde Divisie Zondag op Sportpark Molenvliet.

De enkele honderden toeschouwers hoopten dat Unitas eindelijk de negatieve spiraal van zes keer achtereen niet winnen kon ombuigen naar een zo lang verwachte overwinning, maar dat werd het deze zondagmiddag niet.

Hans de Jong: ‘Ik heb zeker positieve dingen gezien

Maar ondanks de bloedeloze 0-0 in een veel te laag tempo gespeelde wedstrijd zag Unitas-trainer Hans de Jong wel degelijk positieve punten aan het gelijkspel. ,,In de eerste plaats hebben we de 0 gehouden, vervolgens kunnen we weer een punt toevoegen aan ons totaal en heb ik vanmiddag een Daan Ruwaard gezien die vanaf het begin prima speelde. En dat samenvattend moet ons een goed gevoel geven voor het komende Paasweekend waarin we op paaszaterdag naar Groene Wit afreizen en Paaasmaandag Hercules ontvangen”.

Hoe groot is het gemis van Jerrel Hak?

Hans de Jong: ,,Een heleboel mensen weten niet half hoe belangrijk Jerrel Hak voor ons was voor de winterstop met 8 doelpunten en 4 assists. Momenteel hebben wij nu eenmaal geen echte spits en is het roeien met de riemen die we hebben. Robert Mutzers is de man die nu de honneurs waarneemt als spits maar ook hij is natuurlijk geen echte spits”.

De wedstrijd gaf een JOS/Watergraafsmeer te zien dat technisch leuk voetbal op de grasmat legde, in ‘good-old ‘ Raymond Fafiani een echte strateeg in huis had die de lijnen prima uitzette en over een achterhoede beschikte, met aan het hoofd Kevin Huijsman, die deze middag niet echt in moeilijkheden kwam. Doelman Edwin Sudibyo hoefde dan ook nauwelijks echt in actie te komen.

Dat moest aan de andere kant Unitasdoelman Ronald Vlot wel. Tweemaal moest hij zich strekken om een JOS-treffer te voorkomen. Aanvallend bleef het zwak bij de roodbroeken. Robert Mutzers werkte weliswaar hard maar kon niet voor echt gevaar zorgen. Dat Unitas desondanks tweemaal kon juichen deze middag was mooi maar loos alarm want beide keren werd het doelpunt afgekeurd door scheidsrechter Kevin Puts.

Het tweede gedeelte was wel iets levendiger. Daarin deed Fafiani al lang niet meer mee want met een (hoogstwaarschijnlijk) hamstringblessure kon hij al na een half uur de kant opzoeken. Zijn vervanger Revellinio Slijters deed het overigens verdienstelijk. Een kopbal van Mutzers belandde nog in de handen van Sudibyo terwijl hetzelfde lot Esajas beschoren was aan de andere kant waar Vlot redding bracht.

En zo kabbelde het richting eindsignaal, dat bereikt werd met 0-0. Een eindstand waar beide trainers zich overigens wel in konden vinden. Veel schoten zowel Unitas en JOS er overigens niet mee op maar het was wel de juiste krachtsverhouding.

Cor ten Bosch: ‘Een wedstrijd tussen twee teams die beide niet wilden verliezen’

,,Ik ben eigenlijk wel tevreden. De vermoeidheid van de vele wedstrijden begint ook ons parten te spelen. De kwaliteit ebt zo weg uit de ploeg. Hopelijk is Fafiani niet te lang weg maar ik vrees het ergste. Veilig zijn we nog niet echt, we moeten de komende weken echt nog wel aan de bak”.

Hoe staat het met volgend seizoen Cor met het trainerschap?

,,Ik ga nog wel een jaartje door hoor en als ik blijf blijven Fafiani en Esajas ook. Contracten tekenen doen we niet aan; hier bij JOS werkt het allemaal anders. Een woord is een woord. Mooie club waar ik het prima naar mijn zin heb; de groep blijft grotendeels bij elkaar en dan gaan we er volgend seizoen nog een jaartje aan vastplakken”.

Malcolm Esajas: ‘Plezier in het spelletje houden

Malcolm Esajas blijft ondanks zijn 35 jaar plezier in het spelletje houden. ,,Ik ben vandaag wel tevreden met dat ene punt. Niemand had ook echt de zege verdiend.”
Essajas, een speler met veel BVO-ervaring woont in Zaandam en is blij dat hij bij deze geweldige club speelt. ,,Ik voel me nog goed dus waarom zal ik stoppen. Cor blijft, Raymond blijft dus ik ook. Eerst dit seizoen het Derde Divisieschap veilig stellen en dan op naar het nieuwe hopelijk vlekkeloos seizoen.”