REPORTAGE | VVSB geeft zeker lijkende overwinning in slotfase uit handen

De topper in de Derde Divisie Zondag tussen de koploper ADO’20 en runner up VVSB is op Sportpark De Vlotter in Heemskerk in een gelijkspel geëindigd. In de blessuretijd wist de ploeg van trainer Roy van der Mije een gevonden punt te bemachtigen.

Tot de 75e minuut waren de gasten uit Noordwijkerhout oppermachtig en leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor de gasten.

Eerder deze week in de Broodje Bal podcast had trainer Wilfred van Leeuwen het belang van de topper al geduid “deze wedstrijd is belangrijk, maar niet cruciaal”. Na afloop bleef de trainer van VVSB bij zijn woorden. “We spoelen hier vanmiddag wel 2 punten door het putje, maar er zijn nog 12 wedstrijden te gaan en er kan nog van alles gebeuren”. Toch was er sprake van enig mineur aan de kant van VVSB. VVSB had in het overgrote deel van de wedstrijd niets te dulden van de koploper. Het had controle over de wedstrijd en was veel bal vaster dan de koploper uit Heemskerk.

Toch was het ADO’20 wat in de 12e minuut op voorsprong kwam. De volgend seizoen voor Katwijk spelende Ruben Doesburg faalde oog in oog met doelman Ruben Valk niet. Met een lage schuiver in de verre hoek was daar de voorsprong voor ADO’20. VVSB liet zich door deze treffer niet van de wijs brengen en bleef zijn ding doen. Uit één van de vele corners die VVSB creëerde in de 1e helft was het in tweede instantie centrale verdediger Max Ossendrijver die de ploegen weer naast elkaar bracht. In de 36e minuut was daar zelfs de voorsprong VVSB toen spits Jesse van Nieuwkerk na een fraaie voorzet van Ian van Otterlo de bal achter doelman Mike Grim kopte. Na afloop van de wedstrijd sprak trainer Roy van der Mije over een weggegooide eerste helft. ,,Wij kwamen totaal niet in ons spel, kregen geen druk op de bal en misten flair.”

Na een klein uur spelen leek de wedstrijd gespeeld. Na een prachtige aanval van VVSB was opnieuw Van Nieuwkerk het eindstation. Met zijn tweede treffer van de middag bracht de spits de stand op 1-3. Dit was het sein voor trainer Van der Mije om aan zijn elftal te gaan sleutelen. Er werd een middenvelder opgeofferd voor een aanvaller en de hardwerkende spits Milan Klopper ging op positie 10 spelen. De wissels brachten wel de nodige elan en flair die de thuisploeg tot dan ontbeerde.

Een treffer van spits Milan Zonneveld in de 73e minuut, een treffer die uit het niets viel, deed de wedstrijd enigszins kantelen. De gastheren kregen weer hoop op een goed resultaat en ging opportunistischer spelen. Echt grote uitgespeelde kansen leverde dit niet op. VVSB moest echter wel steeds verder achteruit en doelman Ruben Valk moest in de slotfase van de reguliere speeltijd twee keer aan de bak op pogingen van Doesburg en Helder om de gelijkmaker te voorkomen.

Scheidsrechter Van Leeuwen had maar liefst zeven minuten blessuretijd gevonden. En in 95e minuut glipte de zeker lijkende overwinning VVSB toch nog uit de handen. Een corner van ADO’20 werd slecht verwerkt door VVSB en het was invaller Danny Lute die bij de 2e paal de bal over de lijn “duwde”.

Trainer Van Leeuwen van VVSB was na afloop duidelijk. ,,Dit zijn de twee beste ploegen van de derde divisie. Binnen de staf hebben wij besproken dat hier niet verliezen ook OK was. En dat hebben we gedaan. Wij hadden bij de stand van 1-3 de kansen beter uit moeten spelen dan was er niets aan de hand. Nu krijgt ADO’20 door de aansluitingstreffer toch weer hoop en dan valt hij de blessuretijd ook nog binnen”, aldus Van Leeuwen

Zijn collega van der Mije was blij met de veerkracht die zijn ploeg getoond had. ,,Wij missen door de blessure van Sem Kroon natuurlijk wel één van onze bepalende spelers in de opbouw. Dan is het toch even zoeken naar nieuwe vastigheden. Na rust ging dat beter dan daarvoor. De wisselspelers brachten de flair en het geloof wat nodig hadden voor een goed resultaat. Natuurlijk kruipen wij hier door het oog van de naald. Maar dit is wel een boost met oog op de komende wedstrijden, aldus de trainer van ADO’20.