Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Rond 2500 Spakenburgers in konvooi naar de Galgenwaard

SV Spakenburg mag rekenen op de steun van zo’n 2500 supporters in een nagenoeg uitverkocht stadion Galgenwaard als het dinsdagavond de strijd aangaat tegen de plaatselijke FC voor een plaats in de halve finale van de KNVB beker. De fans zullen voornamelijk in de vakken V en W aan de korte zijde (Cityside tribune) van het stadion gehuisvest worden. Vele supporters van de blauwen van de Westmaat worden met de bus in een konvooi heen en weer van Spakenburg naar Utrecht gereden.

Het team van Chris de Graaf kan vanwege blessures niet beschikken over Vincent Volkert, Jan van Diermen en Youri Koelewijn. Voor laatstgenoemde is dat extra zuur omdat hij pas afgelopen zaterdag tijdens het duel met Jong Volendam (3-0) tegen de blessure aanliep.

Trainer Chris de Graaf is weliswaar realistisch over de kansen van zijn team in de media, toch acht hij Spakenburg op voorhand zeker ook niet kansloos. En waarom zou hij dat ook anders zien na de 2-3 zege twee rondes geleden tegen FC Groningen?

Scheidsrechter uit Breukelen
De wedstrijd tussen FC Utrecht en SV Spakenburg staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhoff, die uit Breukelen afkomstig is.

De wedstrijd uit de achtste finale van de TOTO KNVB beker wordt rechtstreeks uitgezonden op het open kanaal van Fox en door ESPN. De voorbeschouwing is te zien vanaf 19.30 uur, de aanvang van het duel is om 20.00 uur.

Topamateurvoetbal.com is uiteraard ook in de Galgenwaard aanwezig.