Tweede Divisie: Geen schokeffect bij De Treffers, verhit gelijkspel tussen TEC en Quick Boys

Afgelopen zondag stelde De Treffers hoofdtrainer Francois Gesthuizen op non-actief wegens tegenvallende resultaten. Van een zogeheten schokeffect was drie dagen later tegen AFC nog geen sprake. Met interim-trainer Bas Peperkamp waarschijnlijk eenmalig als eindverantwoordelijke op de bank werd met 1-0 verloren in Amsterdam.

AFC was de betere ploeg en scoorde halverwege de eerste helft de enige treffer van de avond via Thomas Verhaar. Zo is de vrije val van De Treffers, met inmiddels 1 punt uit 9 wedstrijden, nog altijd niet gestopt, en blijft ook scoren een probleem.

TEC en Quick Boys speelden met 2-2 gelijk, maar lang zag het er niet naar uit dat de ploeg uit Tiel iets aan het duel zou gaan overhouden. De bezoekers hadden het grootste gedeelte van de wedstrijd een veldoverwicht, maar een aantal beslissingen van de scheidsrechter deed het kwartje in de tweede helft toch anders vallen.

Quick Boys begon goed aan de wedstrijd en kwam na ruim 10 minuten spelen op voorsprong via Youssef El Kachati. Lang bleef de 0-1 niet op het bord, want 7 minuten later zette Daan Blij de ploegen weer naast elkaar. Quick Boys bleef echter de betere en drukte dat op slag van rust uit in de 1-2
van Tommy Bekooij. Twintig minuten na rust, terwijl het wachten was op de 1-3,  gaf de scheidsrechter een strafschop aan TEC en een rode kaart aan Jan-Willem Kamp. De penalty werd binnengeschoten door Gino Bosz. Acht minuten later kregen de Katwijkers een tweede dreun te verwerken, toen
ook Mike van den Ban uit het veld werd gestuurd.

Ondanks de twee man minder maakte Kevin van Kippersluis in de extra tijd nog bijna de winnende namens Quick Boys maar ook TEC was met een afgekeurde goal nog dichtbij. Beide ploegen hielden het na ruim 6 minuten extra tijd uiteindelijk op 2-2. Overigens haalde ook TEC het laatste fluitsignaal niet met 11 spelers, ook Mohammed El Makrini kreeg vlak voor tijd een rode kaart.