Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tweede Divisie | Kon. HFC in slotminuut naast TEC

Evenals concurrent IJsselmeervogels zaterdag tegen Jong Sparta werd TEC de blessuretijd zondagmiddag fataal. Bij het verstrijken van de officiële speeltijd stond er tegen Koninklijke HFC nog een 2-1 stand op het bord, maar uiteindelijk moest de ploeg uit Tiel toch nog de gelijkmaker slikken: 2-2.

Koninklijke HFC was in de eerste helft de beter voetballende ploeg, al meldde ook TEC zich regelmatig voor het doel. Na de eerste inleidende beschietingen was het na ruim een half uur spelen raak voor “de Koninklijke”. TEC-doelman Mathijs Swaneveld ging in de fout door de bal in de voeten van Roy Castien te spelen. De aanvaller faalde niet: 0-1. Castien kwam voor rust nog een paar keer in kansrijke positie, maar slaagde er niet in de marge te vergroten.

Na de thee kregen de toeschouwers op de Lok een ander spelbeeld te zien. TEC was in de tweede helft de bovenliggende partij. Aanvankelijk leverde dat de thuisploeg geen hele grote kansen op, maar ruim twintig minuten voor tijd was het Ricky van Haaren die de paal trof, en niet veel later werd een bal van de doellijn gewerkt. De druk van TEC werd dus steeds groter, en het leek een kwestie van tijd voor de gelijkmaker zou vallen. Dat gebeurde dan ook, zo’n tien minuten voor tijd. Marciano Mengerink, als invaller binnen de lijnen gekomen, produceerde de 1-1.

TEC wist dat het met een punt niet veel zou opschieten en dus ging de ploeg van Hans van der Haar in de slotfase nog op zoek naar een overwinning. Eerst was Mengerink al dichtbij met een schot dat maar net naast getikt kon worden, maar even later was het alsnog 2-1. Basil Camara stond drie minuten voor tijd op de goede plek na een hoekschop. De drie broodnodige punten waren dus heel dichtbij, maar toch ging het in de extra tijd nog mis voor de ploeg van Hans van de Haar. Zakaria Eddahchouri liep namens Koninklijke HFC een hoge bal vanaf de zijkant binnen: 2-2.

Door het gelijkspel blijft TEC op de zeventiende plaats staan. Koninklijke HFC is de nummer zeven van de Tweede Divisie.