Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van Arnhem vervroegd van IJsselmeervogels naar Kozakken Boys

Een half jaar eerder dan verwacht is Philippe van Arnhem toegevoegd aan de selectie van Kozakken Boys. De middenvelder zou eigenlijk vanaf de zomer in Werkendamse dienst treden, maar hij doet dat per direct.

Van Arnhem speelt dinsdagavond al mee in de oefenwedstrijd van Kozakken Boys tegen vierdedivisionist WNC(Waardenburg) en wellicht maakt hij komende zaterdag zijn competitiedebuut tegen Spakenburg.

Er zijn een aantal redenen dat de in Brabant woonachtige speler nu al de overstap maakt. ,,IJsselmeervogels heeft in de winterstop een nieuwe speler aangetrokken voor mijn positie terwijl ook de afstand steeds een grotere belasting ging worden, waardoor de aandacht voor mijn gezin wel eens op de achtergrond geraakte.”

IJsselmeervogels stond welwillend tegenover een vervroegde overstap van de 26-jarige Van Arnhem, die via WSC Waalwijk terechtkwam bij de jeugd van RKC Waalwijk. Hij speelde uiteindelijk 76 duels voor de hoofdmacht.

Hierna beproefde Van Arnhem zijn voetbalgeluk in Slowakije en Bulgarije waar hij speelde voor AS Trencin en Botev Plovdiv. Bij IJsselmeervolgels kwam hij in drie seizoenen tot 39 wedstrijden.