Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van Hussen en Biya vertrekken bij Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk maakte zaterdagavond via de officiële kanalen bekend dat Christiaan van Hussen en Pernelly Biya aan het einde van het lopende seizoen de club gaan verlaten. Vooralsnog is niet bekend waar beiden vanaf de zomer van 2023 gaan spelen.

Op de website van de Spartanen werd het volgende aangegeven ten aanzien van het vertrek van het tweetal. ,,Beide spelers geven aan dat zij het goed naar hun zin hebben bij de club en met de medespelers. Toch hebben zij het gevoel dat zij niet in hun kracht kunnen komen door allerlei omstandigheden. Hierdoor is er minder plezier en hebben zij niet het gevoel dat zij zichzelf goed kunnen laten zien op het veld.”

De dertigjarige Van Hussen maakte dit seizoen de overstap van Sportlust’46 naar Sparta Nijkerk. Eerder was de middenvelder onder andere actief voor DVS’33, IJsselmeervogels, FC Lienden en USV Hercules. Biya (29) arriveerde ook in de zomer van 2022 in Nijkerk, destijds maakte hij de overstap van VVOG naar Sparta. Eerder kwam hij uit voor DOVO en WHC.