VERSLAG | Rijnsburgse Boys ontbeert ook tegen Jong Volendam elke vorm van creativiteit

Ook in de derde competitiewedstrijd van 2022 heeft Rijnsburgse Boys nog altijd het net niet kunnen vinden. En zonder te scoren blijkt het verdraaid lastig om wedstrijden te winnen. Net als in de twee voorgaande duels ontbrak elke vorm van creativiteit  in het thuisduel tegen Jong Volendam. Hiervan profiteerde de ploeg van Kiki Musampa optimaal. Goalgetter Koen Blommestijn zorgde op slag van rust voor de winnende goal.

In grote lijnen was de wedstrijd een herhaling van de deceptie een week eerder tegen Scheveningen. Ook toen kon de ploeg van Henk Wisman op geen enkele manier een vuist maken en eindigde het met lege handen. Hoewel afgelopen zaterdag de oefenmeester van de Rijnsburgers zijn ploeg geen gebrek aan inzet en strijd kon verwijten, moet toch ook hij met lede ogen hebben aanschouwd dat er simpelweg teveel jongens op het middenveld en in de voorhoede momenteel te kampen hebben met een vormcrisis. Alleen de achterhoede, vaak toch door de buitenwacht de meest bekritiseerde linie, kon met een magere voldoende de kleedkamer opzoeken na afloop.

Jong Volendam daarentegen kon zich, zonder groots te spelen, tevreden stellen met een heerlijke driepunter. Het zag de tegenstander vooral worstelen met zichzelf en een prima goal van talent en superspits Koen Blommestrijn bleek voldoende voor de overwinning. Na afloop werd deze gevierd alsof de handhaving al een feit was. Niemand van de Rijnsburgers wees op de Middelmors achteraf naar de tegenstander of het arbitrale trio, maar louter naar zichzelf.

Deja-vu

Zoals toe doen gebruikelijk voor een beloften-elftal in de Tweede Divisie, kwam Jong Volendam wel gewoon om te voetballen. Het eerste gevaar van de middag kwam van de voet van Tayrell Wouter die op doelman Michael Bekkers stuitte. Een iets te nonchalant schot van Milan de Haan was een tweede wapenfeit. Op het zonovergoten sportpark kregen de ongeveer 1.000 aanwezige supporters een deja-vu met de wedstrijd van een week eerder. Weinig beweging zonder bal, weinig ideeën aan de bal en een balbezit binnen de ploeg van hooguit een paar tellen. Na een minuut of twintig was de thuisploeg zowaar een keer in de buurt van de goal van de tegenstander, maar de inzet van oud-Volendammer Dani van der Moot werd van dichtbij knap geblokt door Sjors Kramer. Van der Moot deelt volledig in de uien-malaise en is naarstig op zoek naar een goal die het ijs van zeven droogstaande wedstrijden doet breken.

Rechtsback Bert Koomen, een positieve uitzondering bij de Rijnsburgers, zag een bedoelde voorzet er nog bijna ingaan bij de tweede paal, maar veelzeggend was dat de grootste kans voor Rijnsburg kwam van het hoofd van een Volendammer, die hiermee zijn eigen doelman Dion Vlak de lastigste redding van de middag bezorgde.

Blommestijn bevestigt zijn reputatie

In de laatste paar minuten voor de rust sloeg Jong Volendam toe. Na eerder al de bal net naast te hebben gekopt, liet Koen Blommestijn zien waarom hij op de lijstjes staat bij meerdere clubs. In minuut 45, een psychologisch lekker moment dus, toonde hij zijn klasse door een bal in de korte hoek binnen te schieten: 0-1. Evenals een week eerder mocht Rijnsburg de kleedkamers opzoeken in de wetenschap dat er een achterstand moest worden goedgemaakt.

De tweede helft had ook administratief  kunnen worden afgedaan. De thuisploeg begon wel even wat feller dan daarvoor, maar dit was van korte duur en leverde ook nauwelijks kansen op. Jong Volendam had door dat Rijnsburg vooral tegen zichzelf aan het voetballen was en ging op voor de strategie ‘gewoon even 45 minuten volhouden’. Kansen van de bezoekers kwamen er dan ook niet meer, maar dit gold dus ook voor de thuisploeg. Wel wisselde Henk Wisman dit keer iets eerder, zo rond minuut 70, dan tegen Scheveningen. Dit gaf wel wat nieuw elan, maar bleek ook onvoldoende. Eens schot van invaller Robert Olijfveld kwam nog het dichtst in de buurt van een doelpunt, maar de Rijnsburgers bleven droogstaan waardoor er langzaam maar zeker gesproken kan worden van ‘gedroogde uitjes’.

Middenvelder Jeroen Spruijt kon na afloop niet zeggen waardoor het dit kalenderjaar nog niet wil lukken met zijn ploeg, waar op zich voldoende kwaliteit in zit. Logisch, want had hij dit wel geweten, dan was deze vraag niet aan de orde. Henk Wisman kon verder weinig anders melden dan dat de schouders eronder gezet moeten worden. Te beginnen komende zaterdag in het uitduel tegen Excelsior Maassluis.  Jong Volendam wil de goede serie van na de winterstop voortzetten, maar zal dat dan komend weekend wel moeten doen bij koploper Katwijk