Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Finalemaand begint voor koploper ACV in Nijkerk, degradatiekraker in Harderwijk

ACV is met het ingaan van de maand mei lijstaanvoerder van de Derde Divisie en heel simpel gesteld is het zo dat als de ploeg uit de komende vier wedstrijden tien punten weet te halen men het kampioensfeest mag gaan vieren. Deze speelronde staat er echter een lastige horde op het programma voor ACV in de vorm van een uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk, een ploeg die zeer kansrijk is als het gaat om de derde periodetitel. Concurrent GVVV ontvangt SV Urk en in Harderwijk staat de kraker op het programma tussen twee ploegen die strijden om degradatie te voorkomen: VVOG en ASWH. Spektakel gegarandeerd dus deze speelronde.

In Nijkerk staan dus twee ploegen tegenover elkaar die nog alles hebben om voor te strijden, de nummer één van de competitie tegen de nummer twee van de derde periode. Bij de start van het kalenderjaar 2023 stonden de Spartanen er heel wat slechter voor waarbij het degradatiespook toch wel even om de hoek kwam kijken. Sinds 11 februari van dit jaar verloor men echter geen enkele wedstrijd meer in competitieverband waardoor de weg naar boven ingezet kon worden. Het gevoel van ongeslagen te zijn kent men bij ACV maar al te goed, maar dat behoeft geen uitleg meer voor de volger van de Derde Divisie. Dus verschijnen er om 15:00 uur twee ploegen aan de aftrap die het het gevoel van een verloren wedstrijd bijna niet meer kennen. Een gelijkspel zou dan ook een logische uitslag zijn waar beiden eigenlijk met niets minder genoegen kunnen nemen dan een zege. In Veenendaal zal men in ieder geval met een schuin oog naar de tussenstanden kijken.

Waar GVVV er in slaagde om de laatste twee competitiewedstrijden te winnen stond komende tegenstander Urk steeds met lege handen. De twee clubs hebben voldoende om voor te vechten aan het einde van het seizoen. Zoals bekend is de ploeg uit Veenendaal op jacht naar ACV en kan het zich geen misstap meer veroorloven, Urk moet degradatie of nacompetitievoetbal zien te ontkomen. Laatstgenoemde ploeg heeft slechts vier punten voorsprong op de ‘gevaarlijke’ positie van de ranglijst. De voorgaande confrontatie leverde een doelpuntrijk duel op waarbij GVVV de drie punten mee naar Veenendaal mocht nemen (2-3).

In Harderwijk staat de degradatiekraker tussen VVOG en ASWH op het programma. De thuisclub van deze zaterdag pakte zes punten uit de laatste twee wedstrijden, het won van Sportlust’46 en Ter Leede. Tegenstander ASWH bleef in het treffen met Sportlust’46 en Sparta Nijkerk op nul punten staan. De vorm is dus kijkend naar de resultaten in orde bij VVOG dat bezig is aan een opmars op de ranglijst. Vorig seizoen gaf DOVO het voorbeeld dat een ontsnapping in deze Divisie mogelijk is en dat zal VVOG zeker de nodige hoop geven. Een overwinning deze zaterdag en ook nacompetitievoetbal kan wel eens niet nodig zijn om komend seizoen ook weer in de Derde Divisie actief te mogen zijn. De eerdere confrontatie tussen de twee teams werd met 0-3 gewonnen door VVOG, dit mede door twee doelpunten van Jeremy de Graaf. De Harderwijkers zijn dus favoriet, maar ASWH zal vechten voor een goed resultaat.

Overige wedstrijden:
Barendrecht – DVS’33
Excelsior’31 – Staphorst
Hoek – RKAV Volendam
FC Rijnvogels – Ter Leede
SteDoCo – Harkemase Boys
Sportlust’46 – DOVO