Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Sparta Nijkerk en FC Lisse wacht een lastige uitwedstrijd

De speeldagen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal volgen elkaar in sneltreinvaart op en we zijn nu al weer toe aan speelronde 25. De titelstrijd is bijzonder spannend en voor de nummer één en twee staan uitwedstrijden op het programma. Sparta Nijkerk moet op bezoek bij ODIN’59 en FC Lisse moet in Drenthe de punten pakken bij ACV Assen.

ODIN’59 won voor de laatste keer een competitiewedstrijd op 19 maart en dat was een uitwedstrijd tegen DVS’33 (1-2). De daaropvolgende vijf wedstrijden werd slechts één keer gelijk gespeeld en liefst vier keer verloren. Door deze serie bezet het team nu de vijftiende plaats met zes punten voorsprong op DOVO dat staat op een plek die directe degradatie in zal houden op het einde van het seizoen. Sparta Nijkerk is koploper, maar het ging in de voorgaande wedstrijd in eigen huis onderuit tegen SteDoCo (1-2). De vorm van de Spartanen is ook minder geweest dan voorheen, maar het start vanzelfsprekend als favoriet tegen ODIN’59. Dat was ook het geval tegen SteDoCo dus spanning is verzekerd in dit treffen.

FC Lisse verspeelde belangrijke punten in de laatste wedstrijd tegen Excelsior’31 (0-0), maar liep toch één punt in op de koploper die na het duel met SteDoCo met lege handen stond. De achterstand van Lisse is nog slechts één punt. Nu moet het op bezoek in Assen bij ACV en daarmee treft men een ploeg die duidelijk de juiste vorm te pakken heeft. De ploeg is al zeven wedstrijden ongeslagen en lijkt door deze uitstekende serie definitief afstand te hebben genomen van de onderste regionen op de ranglijst. De eerdere confrontatie eindigde in Lisse in een 2-3 zege voor ACV, dit mede door de winnende treffer van Gijs Jasper. Een uitwedstrijd dus voor FC Lisse die op het eerste gezicht niet eenvoudig is.

NOORDWIJKERHOUT, NETHERLANDS – OCTOBER 9: goalkeeper Ben Wormmeester (ACV) during the Dutch Derde Divisie match between VVSB and ACV at Sportpark de boekhorst on October 9, 2021 in Noordwijkerhout, NETHERLANDS (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

De nummer drie Sportlust’46 verspeelde in de laatste twee wedstrijden belangrijke punten door een nederlaag tegen Ajax (2-1) en een gelijkspel in en tegen Staphorst (0-0) en stuit nu op Barendrecht. Laatstgenoemde ploeg werd enkele dagen geleden verrast door degradatiekandidaat G.O.E.S. dat in Zeeland de drie punten wist te veroveren (3-2). Dit na een uitstekende serie van Barendrecht waarbij het leek alsof de ploeg onverslaanbaar was. De vereniging uit Woerden staat vijf punten achter de lijstaanvoerder en puntenverlies kan wel eens fataal zijn als men nog enige hoop heeft op directe promotie naar de Tweede Divisie. In Woerden ontsnapte Sportlust’46 in september 2021 aan een nederlaag tegen Barendrecht door een gelijkmaker in de 81ste minuut van Thomas Heideman (2-2).

WOERDEN, NETHERLANDS – FEBRUARY 12: players of Sportlust 46 celebrate the goal during the Dutch Derde Divisie match between Sportlust 46 and ODIN 59 at Sportpark Cromwijck on February 12, 2022 in Woerden, NETHERLANDS (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

Overige wedstrijden:
Excelsior’31 – G.O.E.S.
Hoek – Staphorst
SteDoCo – Ter Leede
VVOG – Ajax
VVSB – DVS’33