Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Blijft het momentum bij ADO ’20?

De Derde Divisie Zondag is alweer toe aan de 25e speelronde. Waar het momentum een tijdje bij VVSB leek te liggen, is dat ogenschijnlijk nu weer bij ADO ’20 beland. De Noordwijkerhouters hebben bovendien een lastige uitwedstrijd voor de boeg. Zaterdag om 15:00 uur is de aftrap in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB en daarmee wordt ook de nieuwe speelronde in gang gezet.

Lange tijd leek de jager VVSB de prooi ADO ’20 in het vizier te hebben. Inmiddels hebben de Heemskerkers zich weer wat adempauze gegund. Afgelopen zondag won ADO ’20 met 1-3 bij Blauw Geel ’38 en profiteerde het optimaal van de nederlaag van VVSB tegen OJC Rosmalen (2-5) een dag eerder.

Daardoor is het gat nu vier punten, al moet daarbij worden opgetekend dat ADO ’20 al begonnen is aan een inhaalwedstrijd bij Hercules. Dat duel werd een aantal weken terug bij een 1-0-stand voor de Utrechters gestaakt vanwege een zware blessure voor Sem Kroon.

Bezoek van Gemert

ADO ’20 treft nu in eigen huis Gemert, dat hard op weg is zich uit de gevarenzone te spelen. De Brabanders pakten tien punten uit de laatste vijf duels en hielden zondag Hercules op 1-1.

In Berkel en Rodenrijs staat ook een interessant affiche op het programma. Op zaterdagmiddag nemen TOGB en VVSB het tegen elkaar op. TOGB won inmiddels driemaal op rij: uit tegen Dongen (2-6) en OJC Rosmalen (2-3) en thuis met 6-0 tegen ADO ’20. VVSB zal dus een gewaarschuwd mens zijn.

Brabantse clash

De tweede zaterdagwedstrijd is de derby tussen OJC Rosmalen en Blauw Geel ’38. De bezoekers hebben na een indrukwekkende serie de recente tijd wat terrein moeten prijsgeven. De laatste vier wedstrijden leverden een schamel puntje op. Daardoor is de achterstand op ADO ’20 en VVSB opgelopen tot respectievelijk zeven en elf punten. Bovendien heeft Blauw Geel ’38 een wedstrijd meer in de benen.

Tegenstander OJC Rosmalen staat als promovendus keurig achtste en boekte afgelopen weekend een spectaculaire zege op bezoek bij VVSB (2-5). De ploeg van Willem Leushuis zal dat sterke optreden een vervolg willen geven tegen Blauw Geel ’38, dat de heenwedstrijd in september met 2-0 won.

Alle wedstrijden:

Zaterdag
TOGB – VVSB (15:00)
OJC Rosmalen – Blauw Geel ’38 (19:00)

Zondag
ADO ’20 – Gemert (14:00)
Quick – O.S.S. 1920 (14:00)
Hercules – Baronie (14:00)
UDI ’19 – HSC ’21 (14:00)
JOS/Watergraafsmeer – Dongen (14:00)
UNA – DEM (14:30)
Groene Ster – GVV Unitas (14:30)