Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Smullen voor de neutrale toeschouwer

We zitten bijna op een derde van de competitie en we lijken alweer af te stevenen op een seizoen waar iedereen van iedereen kan winnen. Dat is iets waar de neutrale toeschouwer alleen maar van kan smullen.

De eerste wedstrijd van deze speelronde is overigens al afgewerkt. Na een 0-2-achterstand won Blauw Geel ’38 zaterdagavond uiteindelelijk met 3-2 van VVSB.

Dan over naar de wedstrijden van zondag 9 oktober.

In Beverwijk ontvangt RKVV DEM het Utrechtse Hercules. Hercules kwam woensdag thuis een remise overeen met VVSB. Dat werd 2-2. RKVV DEM speelde geen heel duel deze midweekse ronde. Tegen JOS Watergraafsmeer werd de wedstrijd bij 0-0 gestaakt. JOS Watergraafsmeer krijgt deze ronde overigens UDI’19 op bezoek. De Udenaren speelden hun wedstrijd wél uit. In Uden werd er met 1-0 afgerekend met Baronie.

In Gorinchem de ‘topper’ van deze ronde. Unitas ontvangt koploper ADO’20. Unitas won woensdag met 1-0 in Den Haag tegen Quick en verstevigde daarmee zijn positie in de subtop. ADO ’20 won van TOGB en kon daardoor wat uitlopen op de concurrente.

Er zijn ook twee Brabantse onderonsjes. De eerste is in Breda waar Baronie de rood-zwarten van OJC Rosmalen ontvangt. Baronie heeft al een maand niet gewonnen en verloor woensdag met 1-0 van UDI’19. OJC Rosmalen won zijn wedstrijd wél. Met 5-0 werd Dongen over de knie gelegd.

Dongen zit in zwaar weer, toch heerst er daar geen paniek, zo viel al eerder op deze site te lezen. Tegen Quick willen zij de weg naar boven weer inzetten. De Haantjes verloren midweeks ook. Thuis werd er verloren van Unitas.

OSS’20 ontvangt, voor het 2e Brabantse onderonsje, UNA. De Ossenaren won thuis met 1-0 van HSC’21. UNA was in de midweekse ronde thuis te sterk voor Gemert.

Het laatste potje is in Haaksbergen. HSC’21, misschien wel de stuntploeg tot nu toe, ontvangt Groene Ster. De Haaksbergers verloren in Oss met 1-0 terwijl de Limburgers in eigen huis onderuit gingen tegen Blauw Geel ’38.

Programma:

Blauw Geel’38 – VVSB 3-2
Gemert – TOGB
RKVV DEM – Hercules
Unitas – ADO’20
JOS Watergraafsmeer – UDI’19
Baronie – OJC Rosmalen
Dongen – Quick
OSS ’20 – UNA
HSC’21 – Groene Ster