Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | WK-stop? Zeker niet!

Het WK in Qatar staat op het punt van beginnen. Het profvoetbal ligt tijdelijk stil, maar het topamateurvoetbal gaat door. Op het moment dat in Al Khor de scheids fluit voor Qatar – Ecuador is de vijftiende speelronde net voorbij. Niet in peperdure stadions die opgetuigd zijn voor dit WK door arbeiders, maar op sportparken opgebouwd door vele vrijwilligers die hun ziel en zaligheid in dit proces hebben gestoken. Waarvan akte!

Op Sportpark de Broekhorst begint de ronde. VVSB ontvangt HSC’21. Vorige week kon de BAVO drie punten bijschrijven dankzij een 4-2 overwinning op RKVV DEM. HSC’21 speelde op Sportpark Scholtenhagen gelijk tegen TOGB. De kampioen van Hoofdklasse A 21/22 doet het niet onaardig. Een twaalfde plek voor de Berkel en Rodenrijsche. Zij ontvangen OSS ’20 op Sportpark Het Hoge Land. De Brabanders waren al even vrij. Vorige week donderdag werd er op Sportpark de Rusheuvel met 1-1 gelijkgespeeld tegen de formatie van Willem Leushuis.

OJC ROSMALEN mag op Sportpark De Groote Wielen een ploeg ontvangen die de weg omhoog gevonden lijkt te hebben. JOS Watergraafsmeer begon wat moeizaam aan het seizoen, maar de vorm is herpakt en de Amsterdammers staan inmiddels op een keurige elfde plek. Vorig weekend kwam koploper ADO’20 niet verder dan een 0-1 op Sportpark Drieburg. De Superezels ontvangen op Sportpark De Vlotter de Haantjes van Quick. Het team van Paul van der Zwaan verloor vorige week op Sportpark Nieuw Hanenburg met 0-2 van de formatie van René van der Kooij.

Hercules ontvangt op Sportpark Voordorp een promovendus. UDI’19 maakt de reis vanuit Uden. De Udenaren speelden op Sportpark Parkzicht gelijk tegen de enige Limburgse ploeg in de Derde Divisie. Groene Ster krijgt op Sportpark Pronsebroek UNA op bezoek. De bewoners van Sportpark Zeelst zijn al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. Er werd tussendoor wel veel gelijk gespeeld. Vorige week niet. Toen werd er met 1-2 gewonnen van de Kanaries op Sportpark de Biezen.

Hekkensluiter Dongen staat met slechts één punt helemaal onderaan. Deze week zijn de geelhemden bezoeker in het enige Brabantse onderonsje van de week. Gelijk een derby. Op Sportpark De Blauwe Kei spelen zij tegen Baronie. De Baronnen wonnen vorige week met 3-0 van Gemert. De stuntploeg van vorig jaar ontvangt op Sportpark Molenbroek de roodbroeken van Unitas. Zij verloren afgelopen zaterdag met 1-3 van de formatie van Niels van Casteren op Sportpark Molenvliet.

Blauw Geel’38 is inmiddels de nummer drie en een serieuze uitdager voor misschien wel de titel ‘Best of the Rest’ achter ADO ’20. Op het Prins Willem Alexander Sportpark ontvangen ze RKVV DEM die vertrekken vanaf Sportpark Adrichem hun reis.