Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

ADO ’20 haalt ‘bekende’ OFC-verdediger naar De Vlotter

Nino van den Heuvel maakt volgend seizoen de overstap naar ADO ’20. De verdediger is afkomstig van OFC.

Van den Heuvel speelde in de jeugd van Fortuna Wormerveer, stroomde door naar het eerste en werd daarmee ook kampioen. De Noord-Hollander speelde nadien een jaar in Spanje bij La Nucia. Bij terugkomst in Nederland sloot hij aan bij OFC. Met de club uit Oostzaan promoveerde hij vorig seizoen via een titel in de Derde Divisie Zondag naar het hoogste amateurniveau.

Over een halfjaar gaat hij aan de slag bij de ploeg die nu de beste papieren heeft om OFC op te volgen. De Vlotter is voor hem reeds bekend terrein. ,,ADO’20 en Nino zijn geen onbekenden van elkaar”, meldt de club in een bericht op de site. ,,Als kleine jongen zag Nino van den Heuvel wekelijks ADO’20 spelen. Hij ging bijna iedere wedstrijd mee met goede kennis en hoofdtrainer Martin de Groot en kwam toen al in aanraking met de ADO’20-cultuur.”

De 24-jarige Van den Heuvel is niet de eerste OFC-verdediger die naar ADO ’20 vertrekt. Ruim twee weken geleden werd al bekend dat Denzel Prijor deze weg na dit seizoen bewandelt.

Als eindejaarsspecial maakte Topamateurvoetbal een reconstructie van de bizarre titelontknoping in de Derde Divisie Zondag afgelopen seizoen, waarbij ADO ’20 en OFC betrokken waren. Lees die longread nu!