Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Akram Salhi: Ongelukkig in Bulgarije; gelukkig in Nederland 

De 25-jarige Akram Salhi (op archieffoto in het shirt van Barendrecht) heeft na een half jaar clubloos te zijn geweest het voetbalgeluk weer teruggevonden. Tijdens zijn laatste avontuur in het buitenland, bij het Bulgaarse FC Levski Lom was hij niet echt gelukkig naar Nederland teruggekomen. Hij miste Rotterdam en zijn familie. Een half jaar heeft het geduurd voor dat Derde Divisionist SteDoCo hem oppikte en al na twee competitiewedstrijden ziet het er naar uit dat dit een prima keus is geweest.  Akram is er blij mee. Voor hem kwam Stedoco als een geschenk uit de hemel. Officieel is hij sinds 12 augustus in dienst van de ploeg van trainer Rick Adjei. Zaterdag in het eerste thuisduel tegen FC Rijnvogels betaalde hij zijn spelvreugde al uit met een prachtig doelpunt, een assist en een aandeel in een penalty die de huisclub al heel snel kreeg. 

Raakte Tom Bijen je echt bij het penltymoment? 
“In alle eerlijkheid; Nee, ik werd niet geraakt. Ik raakte wel uit balans maar niet meer of minder dan dat”. 

Voor de rest ging het uitstekend
“ Inderdaad. Met een fraaie goal en een assist heb ik niets te klagen. Vergeet niet dat ik nog niet echt 90 minuten lang heb gespeeld, dus het kan nog allemaal beter”.

Het was duidelijk te zien dat je weer volop spelvreugde had. Klopt dat?
“Dat klopt. Ik ben ook reuze blij dat ik weer aan spelen toekom na mijn laatste avontuur in Bulgarije en een half jaar zonder club.  

Trainer Rick Adjei stelde wel dat het spel van SteDoCo bij tijd en wijlen iets te veel behept is met te veel “circustrucs”. Kun jij je daarin vinden? 
“ Ja best wel, dat speelse en frivole zit nu eenmaal in mijn spel opgesloten en dat wil ik af en toe best laten zien. Rick zorgt er echter wel voor dat ook ik mijn taak als aanvallende middenvelder zakelijk uit moet voeren zoals afgesproken en dat het niet te gek gaat worden”. 

Hoe beschrijf je je loopbaan in het kort?
“Ik ben begonnen bij Alexandria ’66 om vervolgens bij Sparta terecht te komen. Speelde daar in de O17, O19, verkaste naar Jong FC Twente om vervolgens terug te keren naar het amateurvoetbal bij Barendrecht. Na een aantal buitenlandse avonturen in Cyprus, Portugal en Bulgarije nu dus weer terug in Nederland bij SteDoCo”.